Канадські лікарі впродовж тижня будуть консультувати та оперувати дітей у Львові

dsc1473-c4f9245b83b9b3348b94031ca2f1fa55

Канадська делегація вчергове приїхала в міську дитячу клінічну лікарню Львова, щоб допомагати маленьким українцям.

Про це повідомив головний лікар НП «Міська дитяча клінічна лікарня м. Львова» Дмитро Квіт.

Цей візит канадських лікарів триває в межах співпраці між SickKids Hospital (Торонто, Канада) та міською дитячою клінічною лікарнею м. Львова.  Делегація у складі нейрохірургів, неонатологів, нейрофізіолога та хірурга, на чолі з професором Джеймсом Руткою, перебуватиме у Львові впродовж тижня — з 16 до 23 червня.

Зараз на рахунку канадських лікарів вже 7 проведених унікальних надскладних операцій, планується ще 3. Також іноземні фахівці за цей час збираються проконсультувати понад 100 дітей зі складними вадами із Львівської та інших областей. Участь у консультаціях та операціях зможуть взяти і львівські-нейрохірурги. Вони будуть спостерігати за всім, що відбувається online через відео трансляцію за консультаціями та операціями.

Окрім команди нейрохірургів Джеймса Рутки і Еїші Крістіан, у дитячу лікарню приїхали неонатологи Кріс Томлінсон та Діана Вілсон, всесвітньо відома нейрофізіолог Крістіна Гоу, а також дитячий хірург Роман Сидорук з лікарні KaiserLosAngeles (США), який спеціалізується на малоінвазивній хірургії, вроджених вадах у дітей та хірургії плода.

«За ці роки, завдяки співпраці, ми отримали обладнання на десятки мільйонів гривень, міська влада виділяла кошти на ремонти і обладнання, і це все разом приносить свій ефект у лікуванні однієї із найважчих патологій у дітей — пухлинних процесів і вроджених вад центральної нервової системи. Наші колеги з Канади дарують нам обладнання, але їхній досвід, їхні знання і модерні технології, яких вони вчать наших лікарів, — це неоціненна допомога, за яку ми їм дуже вдячні. Вони допомагають нам лікувати наших українських дітей», — підсумував Дмитро Квіт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: