Ні кулуарним домовленостям: як у Львові вимагали прозорого призначення голови ЛОДА

вимагають

Близько 100 громадських активістів зібралися під стінами ЛОДА вимагаючи прозорого призначення нового керівника області.

Близько 100 громадських активістів зібралися під стінами ЛОДА, вимагаючи прозорого призначення нового керівника області.

Акцію ініціювали активісти, які входять до складу громадських рад при Львівській ОДА, ДАБІ, Службі автомобільних доріг, Держгеокадастрі, Львівському обласному лісовому господарстві. Активісти вимагали проведення зустрічі з кандидатами на посаду голови  ЛОДА.

Активісти наголошували, що кандидатури на голову ЛОДА треба обговорювати не у Фейсбуці, а в реальноуму житті.

«Не дозволимо проігнорувати думку мешканців області, які не користуються новітніми  засобами комунікацій, а це соціально незахищені та люди похилого віку. Щоб не  допустити на посаду голови ЛОДА особи з сумнівною репутацією, вимагаємо провести 21 червня відкрите обговорення у сесійній залі облради за участю кандидатів на посаду голови ЛОДА і зробити вільний вхід для всіх охочих. Кожен кандидат повинен  не ховатися і прийти на громадське обговорення, а також пройти поліграф і довести свою непричетність до корупційних схем та спецслужб іноземних держав», – заявили активісти.

«Кілька місяців тому президент казав, що призначення на посади буде відбуватися через відкриті конкурси, обіцяв призначати на важливі посади професійних людей. Але реальне життя не відповідає деклараціям у соцмережах. Яскравий приклад – це призначення на посаду керівника СБУ без спеціальних знань, ба більше, його дружина є громадянкою Росії. Маємо призначення керівника Адміністрації Президента всупереч закону про люстрацію. На Львівщині ситуація ще гірша. Ми навіть не маємо відкритого списку реальних претендентів Ми маємо лише інформаційні вкиди», - заявив голова Громадської ради при ЛОДА  Андрій Болюбаш.

«Нам не байдуже, хто буде очолювати ЛОДА. Ми за те, щоб це була людина  високопрофесійна, з високими моральними якостями. Сподіваюся, у п’ятницю будемо мати нагоду спілкуватися з кандидатам і сподіваюся, що виберемо достойного», - заявив голова об’єднання профспілок Львівщини Роман Дацько.

«Якщо б жили в області, де 60-70% висловилися на підтримку чинного президента, то не стояло б жодного питання про громадські обговорення, але Львівщина висловилася інакше. Тому повністю підтримую вимоги, що обговорення на рівні громадськості обов’язково має відбутися. Живе обговорення. Те, що бачать у Фейсбуці ті, хто мають доступ до інтернету, у вигляді способу нібито обговорення – це замилювання очей. Тому Адміністрації Президента вартує привідкрити список реальних кандидатів. Наголошую на цьому. І зробити так, щоб ці кандидати поспілкувалися з громадськістю в живому діалозі», - заявив голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин.

Передати свої вимоги президентові активісти попросили виконувача обов’язків голови ЛОДА Ростислава Замлинського.

Сам Ростислав Замлинський наголосив, що у ЛОДА завжди був конструктивний діалог з громадськістю і зокрема з Громадською радою.

«Як тільки буде призначено нового керівника ЛОДА, заступники напишуть заяви про припинення своїх повноважень. Я готовий це зробити, я не тримаюсь за крісло», - заявив Ростислав Замлинський.

Він додав, що передасть до Києва вимоги протестувальників.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: