Смерть Тимчука: поліція відкрила провадження за статтею «умисне вбивство»

64634290_2293784307543037_3444237980942729216_o

Національна поліція України відкрила кримінальне провадження за статтею «умисне вбивство» у справі про загибель народного депутата Дмитра Тимчука.

Про це повідомив глава Нацполіції Сергій Князев.

«Наразі працює слідчо-оперативна група поліції Києва, на місці перебуває очільник столичної поліції Андрій Крищенко. Зараз на місце події для процесуальної координації прибуде керівництво прокуратури міста. Підтверджуємо факт смерті народного депутата», — сказав він.

Князев додав, що попередньо у загиблого депутата вогнепальне поранення голови.

«Скільки було пострілів, не можу відповісти – експерти оглядають. Є низка робочих версій, серед яких, можливо, нещасний випадок, необережне поводження із вогнепальною зброєю. Також розглядаємо версії кримінального характеру. Є громадянка, яка перебувала з ним в квартирі і яка зараз дає свідчення. Збираємо свідчення сусідів. Чи порушена обстановка квартирі – оглядаємо», — сказав глава Нацполіції.

19 червня у Києві знайшли мертвим народного депутата від фракції «Народний фронт», координатора групи «Інформаційний опір» Дмитра Тимчука.

Колега Тимчука по фракції Антон Геращенко написав у Facebook, що за попередніми даними, Тимчук випадково застрелився при чищенні нагородної зброї. У коментарі каналу «112 Україна» Геращенко розповів, що дружина Тимчука подзвонила в лікарню і повідомила, що її чоловік чистив зброю і випадково поранив себе.

«Поки приїхала швидка допомога, Дмитро уже помер», — додав Геращенко.

Дмитро Тимчук народився 27 червня 1972 року у російській Читі. У 1995 році закінчив факультет військової журналістики Львівського вищого військово-політичного училища. З 1997 по 2000 рік працював у штабі Національної гвардії України, а з 2000 по 2012 рік — у різних структурних підрозділах Міністерства оборони. З листопада 2014 року був народним депутатом Верховної Ради від «Народного фронту».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: