У Києві загинув народний депутат Дмитро Тимчук 

7b559199-7904-4cbd-8e4f-1504acb62785

Трагедія сталася під час чищення вогнепальної нагородної зброї.

Народний депутат Дмитро Тимчук загинув у Києві. 46-річного нардепа від фракції «Народний фронт» знайшли мертвим з вогнепальним пораненням голови 19 червня. Поки що слідство розглядає три версії причин загибелі Тимчука.

Попередньою робочою версією слідства є те, що Тимчук застрелився при чищенні нагородної зброї – пістолета.

Цю інформацію підтвердив нардеп Антон Геращенко, уточнивши, що Тимчук завдав собі смертельного поранення в себе вдома вранці 19 червня.

Геращенко також повідомив у коментарі 112 каналу, що дружина Тимчука Ганна зателефонувала в лікарню та повідомила, що її чоловік чистив зброю та випадково поранив себе. Саме вона виявила чоловіка в їхній квартирі на 25-му поверсі житлового будинку. Дізнався Геращенко про трагедію від друга, якому усе розповіла дружина Тимчука.

«Поки приїхала швидка допомога, Дмитро уже помер. Наразі на місці працює слідча група», – додав Геращенко.

Крім того, він вже під час спілкування з журналістами зазначив, це точно не спецоперація, як було у випадку з Аркадієм Бабченком.

«Це не випадок, коли видається загибель людини для того, щоб заплутати сліди для бандитів. На жаль. Це трагедія», – підкреслив він.

Нардеп додав, що остаточно все буде відомо після проведення експертиз, які будуть вивчати, з якої позиції стріляв, хто стріляв, чи сам це був Дмитро Тимчук, чи це було необережне поводження зі зброєю або ж це було вбивство.

Які версії загибелі Тимчука?

Правоохоронці розглядають 3 версії загибелі народного депутата: вбивство, самогубство або необережне поводження зі зброєю. Про це повідомив речник МВС Артем Шевченко.

«У квартирі на момент вчинення правопорушення він (Тимчук) був не сам. Тому зараз збираються свідчення громадянки, яка була присутня в цей час у квартирі, а також сусідів», – повідомив голова Нацполіції Сергій Князєв.

Але поліція поки що відкрила кримінальне провадження за фактом смерті Тимчука за статтею «Умисне вбивство».

У мережі сумніваються, що загибель Тимчука – нещасний випадок

Тимчук був професійним військовим   Як на загибель Тимчука реагують у мережі: версія про випадковий постріл виглядає сумнівною та взагалі не вживав алкоголю, тож версія про випадковий постріл виглядає сумнівною, написав у мережі речник Держприкордонслужби Олег Слободян.

А журналіст Володимир Рунець висловив сумнів, що професійний військовий міг чистити зброю зарядженою.

«Я просто не вірю з багатьох причин, що офіцер з багаторічним досвідом загинув внаслідок недбалого ставлення до власної зброї. 99%, що це неправда», – сказав перший заступник керівника фракції «Народний фронт» Андрій Тетерук.

Крім того, нагородний пістолет Тимчука, з якого він міг у себе вистрілити, є не бойовим, а травматичним. Тобто пістолет призначений для стрільби ґумовими кулями. Тож можна припустити, що постріл міг бути зроблений з іншої зброї та іншою людиною.

Хто такий Дмитро Тимчук?

Український військовий та політичний журналіст. Блогер, який висвітлював деталі російської агресії проти України. Координатор групи «Інформаційний спротив». Народний депутат України 8-го скликання.

Біографія та особисте життя Тимчука: що про нього відомо?

Народився у російському місті Чита у родині військового у 1972 році. Дитинство провів у Німецькій Демократичній Республіці, де в складі групи радянських військ проходив службу його батько. Юність провів у Бердичеві на Житомирщині. Закінчив Бердичівський політехнічний коледж, а в 1995 році – факультет військової журналістики Львівського вищого військово-політичного училища.

Був професійним та досвідченим військовим. У 1995-1997 роках проходив службу у військах протиповітряної оборони. Потім три роки служив у «главку» Національної гвардії України. Із 2000 по 2012 роки служив у структурних підрозділах Міністерства оборони. В рамках службових відряджень був в українських миротворчих місіях в Іраку (тричі), Лівані та Косово. Підполковник запасу.

Був головним редактором інтернет-проекту «Флот2017» і керівником громадської організації «Центр військово-політичних досліджень».

Був одруженим.

Чим Тимчук займався до того, як став народним депутатом?

Був координатором групи «Інформаційний спротив», яка від початку березня 2014 року висвітлювала подробиці окупації Криму та частини Донецької і Луганської областей.

Завдяки тому, що саме Тимчук та «Інформаційний спротив» були чи не єдиним джерелом актуальної інформації про події у Криму та на Донбасі на початку війни із Росією, Тимчук став одним з найпопулярніших інтернет-діячів в Україні. Кілька разів фігурував у скандалах, коли його звинувачували у подачі неправдивої інформації.

На позачергових виборах до Верховної Ради у 2014 році був обраний народним депутатом за партійним списком «Народного фронту».

Чим Тимчук відзначився у парламенті?

Активною роботою над законами, що були пов’язані із питаннями національної безпеки та оборони України. Тимчук ініціював чимало змін до законодавства, які стосувались:

  • виконання контрактів та договорів державного оборонного замовлення;
  • питань інформаційної безпеки України та підтримки національного культурного продукту;
  • питань оперативного управління антитерористичними операціями;
  • проходження військової служби у Збройних Силах України іноземцями та спрощеного порядку прийняття до громадянства України іноземців, які відслужили у ЗСУ;
  • вшанування героїв АТО.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: