Львів доплачуватиме перевізникам за вивіз сміття

IMG_3816

Депутати Львівської міської ради погодили програму відшкодування додаткових витрат за вивезення сміття, передає кореспондент Дивись.info.

Як пояснили у департаменті з питань поводження з ТПВ, після закриття Грибовицького звалища сміття з міста довелось вивозити за межі області. Відтак у перевізників виникли додаткові витрати, які не враховані у чинних тарифах.

У пояснювальній записці до проекту ухвали йдеться що це це призводить до збитковості підприємств, несвоєчасну сплату податків і зборів до державного та місцевих бюджетів, несплату за енергоресурси, які використовуються для надання послуг, неспроможності підприємства якісно та своєчасно надавати послуги.

«У зв’язку з цим виникає гостра потреба у відшкодуванні виконавцям послуг із вивезення побутових відходів додаткових витрат на їхнє  перевантаження та вивезення», – йдеться у пояснювальній записці.

Для отримання відшкодування підприємства мають подати у департамент із питань поводження з відходами ЛМР відповідні розрахунки та акти. При цьому сміттєвий департамент має право вимагати від перевізників додаткові документи, зокрема, договори з третіми особами, акти виконаних робіт, дорожні листи чи карти GPS-маршрутів.

Суму коштів, яка буде потрібна для відшкодування наразі не визначили, але вона буде е меншою ніж та, що ЛМР зараз перераховує ЛОДА за вивіз сміття.

«Нам треба мати запас, якщо буде необхідність придбати техніку, наприклад, таких машин як шредери. Ми домовилися про те, що кожного місяця департамент з питань поводження з ТПВ буде звітувати у нас на комісії щодо використання коштів, щодо самих перевізників і того, куди вивозитимуть сміття», – пояснив голова комісії інженерного господарства, транспорту та зв’язку Остап Доскіч.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: