Російський Сбербанк відсудив донецьку кондитерську фабрику

донцкая-фабрика-авк
Архівне фото з відкритих джерел.

Господарський суд Донецької області частково задовольнив позов російського Сбербанку у справі про стягнення боргу у 56 мільйонів доларів з кондитерської фабрики АВК, розташованої в окупованому Донецьку.

Про це із посиланням на ухвалу суду від 12 червня повідомляє Finbalance, пише ЕП.

Як зазначається у судовому рішенні, стягнення майна відбудеться через торги.

Згідно з судовими матеріалами, заставна вартість донецької кондитерської фабрики (за договором про відкриття кредитної лінії №04-В/09/22/ЮО від 15.10.2009) становила 45,6 млн грн.

Нагадаємо, що у рамках цього ж кредитного договору в січні 2018 року Госпсуд Закарпатської області видав наказ про стягнення за борги перед Сбербанком також кондитерської фабрики АВК на Закарпатті.

А в січні 2019 року Господарський суд Києва відновив провадження про стягнення на предмет застави за позовом банку до Кондитерської фабрики АВК в Луганську.

Нагадаємо, «Промінвестбанк», який належить російській держкорпорації «Внєшекономбанк», відсудив у «Кондитерської фабрики А.В.К» завод у Дніпрі за борги за договором про відкриття кредитної лінії в 1,37 мільярда гривень.

Компанії АВК належать три заводи - в Дніпрі, Луганську та Донецьку (контроль над двома останніми компанія втратила - ред). Загальна кількість співробітників - 3,5 тис осіб.

До 2014 року 70% доходів АВК припадало на російський ринок, на ньому група займала 6% ринку шоколадної продукції. Після введення Росією ембарго в тому ж році цей ринок був повністю втрачений.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: