У Львові відкрилась виставка видатного україно-американського художника (фоторепортаж)

IMG_3947

Сьогодні, 20 червня у Львівському палаці мистецтв відкрилась виставка Михайла Туровського «Людина в ландшафті часу» 

Михайло Туровський – представник американського фігурного абстракціонізму, визнаний світом художник, роботи якого представлені у багатьох зібраннях: від NAMU до Нью-Йоркського музею сучасного мистецтва. Учасник Венеційської бієнале, автор серій «Кінець великої утопії» та єдиної наразі глобальної живописної серії, присвяченої Голокосту.

Його творчість – живе поєднання київської школи 1960-1970-х років з традицією американського фігурабстракціонізму. Поза тим – це завжди деконструкція історії, яка втілюється ним у метастазах загальнолюдської трагедії. Це один з небагатьох художників, які не ставлять іронічну ширму між собою і часом, тримаючи себе в стані максимальної напруженості, відповідальності за кожен породжений ним образ.

 

Нова серія Fingerprint, яка вперше публічно презентована в Україні – саме про цей страх відповідальності. Відбитки пальців, навколо яких вибудовується кожна фігура, стають як точкою відліку, так і причиною закритості, ізольованості. Це стан внутрішнього ґетто, в якому відбиток пальця – єдине свідчення про людину, яка поступово розчиняється під вагою історичного потоку. Чи виживе людина в ландшафті часу? Що від неї залишиться?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: