У Львові відкрили Почесне консульство Грузії (фото)

IMG_3819

Сьогодні, 20 червня, У Львові відкрили Почесне консульство Грузії у Львові. Участь в урочистостях взяли Надзвичайний і Повноважний Посол Грузії в Україні Гела Думбадзе, Почесний консул Грузії у Львові Ярослав Музичко, а також керівництво області.

«Сьогодні ми відкриваємо Почесне консульство Грузії у прекрасному місті Львові. Досі дипломатичний простір Грузії був представлений посольством у Києві, консульством в Одесі, торік ми відкрили Почесне консульство у Харкові. Зараз ця чудова місія продовжилася у Львові. Я дуже часто кажу, що Грузії важко знайти більш близький народ, ніж українці. Кілька років тому було опубліковане соцопитування про популярність іноземних держав в Грузії, Україна посіла перше місце з великим відривом. Нам потрібно це берегти, охороняти і примножувати. Я дуже добре знаю вашу чудову країну і Львів мені нагадує Тбілісі за своєю культурою, традиціями, поняттями старого прекрасного міста. Грузія – країна золотого руна, вона подарувала світу один з чотирнадцяти оригінальних алфавітів, Грузія – це традиційне багатоголосся, це країна, де християнство стало офіційною релігію 334 році. Грузія – це країна, де дуже люблять і поважають українців. Чому? Тому що у нас багато спільного», – сказав посол Грузії Гела Думбадзе.

Натомість голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин наголосив, що і Україна, і Грузія рухаються одним шляхом – до ЄС.

«Україна і Грузія – дві країни, які рухаються у бік Європейського Союзу. І нам в однаковий спосіб рішенням ЄС було надано статус країни, яка йде шляхом асоціації. Вже цього було достатньо, щоб у Львові з’явилося почесне консульство.  Є ще одна річ, яка нас об’єднує – і Україна, і Грузія мають проблеми із нашим сусідом, ми його на теренах України називаємо одвічним ворогом. Йдеться про Росію. Розв’язана війна на наших східних кордонах була логічним продовженням того, що, на жаль, мало місце у Грузії трохи більше 10 років тому. І ви, і ми завзято боремося на міжнародній арені, а також і ви, і ми готові йти до кінця у відстоюванні власної незалежності, що робить нас ще ближчими. Також є ціла низка ініціатив, які, я переконаний, будуть продовжені», – наголосив Олександр Ганущин.

Почесний консул Грузії у Львові Ярослав Музичко переконаний, що головна місія Почесного комульства зводити дедалі нові мости між нашими країнами.

«Загалом це не є відкриття, а продовження роботи Почесного консульства Грузії, адже у продовж 15 років вже діяли два консульства, які з різних причин припинили свою діяльність. Дуже важливо, що Почесне консульство Грузії у Львові є однією з тих дипломатичних установ, які у нас вже функціонують упродовж довшого часу. Львів, мабуть, є другим містом після Києва, де є така висока концентрація дипломатичних установ. У нас їх є 20, з яких 17 – почесні консульства. Думаю, що Почесне консульство буде функціонувати ефективно для того, щоби будувати мости дружби і довіри між нашими народами», – сказав Ярослав Музичко.

Нагадаємо, це вже третє за рахунком Почесне консульство Грузії (попередні Почесні консули – Богдан Федоришин (президент концерну «Богдан», помер у 2006 р.) та Леван Куджаїдзе (призначений 2009 р., але через кілька років припинив повноваження у зв’язку з переходом на іншу посаду).

Фото Микити ПЕЧЕНИКА

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: