На Львівщину повернулись сорок українських військових з Косово

acc933dacb192eb97bd41a9f2d1da972a6f13247

У Самборі на центральній площі урочисто зустріли 40 військовослужбовців Збройних Сил України, які упродовж півроку виконували завдання з підтримання миру в Косово.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Переважна більшість особового складу миротворчого підрозділу, представники 703-го окремого полку оперативного забезпечення, дислокованого в Самборі, решта – військовослужбовці з інших бойових частин Збройних Сил України. Це сапери, водії, інженери, кінологи та інші фахівці оперативного забезпечення.

«Серед основних завдань в нашого підрозділу були заходи з підтримання миру та безпеки, забезпечення вільного пересування міжнародних сил KFOR у Косово, інженерна розвідка місцевості та її розмінування, відновлення зруйнованої війною інфраструктури. Зокрема, українські військовослужбовці брали участь у заходах сил KFOR з демонстрації сили, іншими словами – ми демонстрували присутність міжнародних сил у Косово, що заспокоювало місцеві гарячі голови. Хоча окремі вогнища протистояння ворогуючих сторін траплялися. Тоді нас залучали для проведення спеціальних поліцейських операцій», - зазначив командир українського національного контингенту у Косово, майор Сергій Ковальчук.

Також Сергій Ковальчук розповів: «Загалом до українців там ставлення доброзичливе. Сербська мова здебільшого зрозуміла, а з албанцями доводилося спілкуватися англійською. Щодо розмінування, то у Косово ще є багато замінованих місць, які становлять небезпеку для мирного населення. В основному – це гірські місцевості. Наші сапери проводили там розвідку, виявляли вибухонебезпечні предмети, позначали їх, а безпосереднє знешкодження вже проводили наші колеги з австрійського контингенту».

Привітати військових з поверненням зібралися рідні, друзі, побратими, представники місцевої влади та самбірська громада.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: