Як у Львові готуються до першого у світі підрахунку вуличних котів

1529917558_16295476_1329843363721411_1260792089_n
Фото ілюстративне.

Львівське комунальне підприємство «Лев» спільно з партнерами проведе перший у світі підрахунок безпритульних котів у Львові 26−30 червня.

Про це повідомили в ЛМР.

Для тих, хто хоче стати волонтером, 24 червня о 18.00 у Центрі адопції ЛКП «Лев» (вул. Промислова, 56) буде проведено навчання, а також підготовлено пам’ятку з корисною інформацією.

Ціль — порахувати усіх безпритульних котів міста. Мета — на основі даних підрахунку розробити дієву програму гуманного регулювання чисельності вуличних котів. І надалі - можливість відслідковувати ефективність обраної програми.

Партнери, що реалізують проект: ЛКП «Лев», Animal-id.info, ТОВ «Кормотех», Four Paws Ukraine, опікуни котів міста Львова.

Мотивація для учасників — можливість гарно провести день у товаристві вуличних котів, а після завершення підрахунку отримати корисний подарунок від ТОВ «Кормотех» — упаковку м’ясного корму (24 паучі) для дорослих котів.

«Львів першим у світі порахує вуличних котиків, а, отже, маємо це зробити якісно та показово. Нам потрібна ваша активна участь, аби покрити якнайбільше секторів для підрахунку на території міста, що, у свою чергу, забезпечить максимально точний результат.

1.Коли рахуємо?

Оберіть будь-який зручний день та час у період з 26 до 30 червня (07:00—22:00).

  1. Хто може рахувати котів?

Насамперед люди, які підгодовують тварин, але, якщо ви не є опікуном безпритульних котів і прагнете долучитися у ролі волонтера, запропонуємо доєднатися до одного з опікунів, який не має змоги чи навиків користування інтернетом та мобільним телефоном. Телефонуйте нам за номером 0685354545 і ми внесемо вас у список волонтерів.

  1. Де можна зареєструватися на підрахунок?

Реєструємось за посиланням.

  1. На який сектор реєструємось?

Активними є лише сектори синього кольору.

  1. Скільки опікунів може припадати на один сектор?

Один сектор = один опікун/волонтер.

  1. Яку програму будемо використовувати у підрахунку і де її можна завантажити?

У підрахунку безпритульних тварин ми використовуватимемо мобільний додаток «STRAYS ID», який можна завантажити з App Store чи Play Market.

Відео підрахунку

  1. Що я маю знати, аби порахувати тварин якісно?

У день підрахунку переконайтесь, що мобільний пристрій заряджений та має доступ до інтернету. Завантажте мобільний додаток; логін та пароль ви отримаєте, щойно модератор підрахунку підтвердить ваші дані; авторизуйтесь у додатку.

Побачивши безпритульного кота, натисніть кнопку «Додати тварину»; сфотографуйте, натиснувши на зображення фотоапарату; збільшіть та відцентруйте зображення; збережіть його. Дуже важливо, щоб ви не забули увімкнути GPS, якщо все гаразд, то під зображенням ви побачите GPS-координати. Внесіть якомога більше інформації про тварину. Важливі параметри: стать, стерилізація, домашня, чи вагітна та її стан; решта параметрів — опційно.

Натисніть кнопку «Зареєструвати». Реєстрація кожної тварини в системі може тривати 5−60 секунд, залежно від швидкості підключення до інтернету. Кожну тварину реєструємо лише один раз, повернутись назад та відредагувати дані буде неможливо.

Якщо у вас зникне інтернет, не хвилюйтесь, усі дані будуть збережені у додатку та ви зможете завантажити їх, щойно з'явиться мережа.

Обраний сектор обходьте ретельно та сумлінно. Якщо у вашому секторі є закриті чи важкодоступні ділянки, огляньте їх здалеку», — розповідають організатори.

Варто пам’ятати, коти — територіальні тварини, які тримаються свого будинку. Якщо в один день було пораховано тварин з частини будинків на секторі, то наступного дня сміливо слід переходити до наступних. Міграція, а отже, дублювання котів у межах одного сектору, виключені.

24 червня, о 18:00 годині, для опікунів та волонтерів підрахунку безпритульних котів Львова у Центрі адопції ЛКП «Лев» (вул. Промислова, 56) відбудеться практичний тренінг з користування мобільним додатком.

Деталі — в ЛКП «Лев»: тел. 068 535 4545.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: