Європейські міста, відвідати які вам ніколи не спадало на думку

Альбаррасіна-Іспанія
Фото: ВСВІТІ

Найчастіше при плануванні поїздки ми робимо вибір на користь перевірених маршрутів і країн. А що, якщо в цьому сезоні ми скажемо “так” чомусь новому?

ВСВІТІ підібрали для вас міста, красу яких незаслужено забувають.

Брюгге, Бельгія

Брюгге, Бельгія
Милі пряникові будиночки по берегах каналів і романтичні вулиці, з’єднані арочними містками, перетворили Брюгге в маленький аналог Венеції. Його називають одним з наймальовничіших міст Європи, і в це охоче віриться!

Синтра, Португалія

Синтра, Португалія
Синтра – дивовижно яскраве і незвичайне місто. Його кольорові помпезні замки і екзотичні сади ніби служать декорацією до чиєїсь заморської казки.

Брашов, Румунія

Брашов, Румунія
Брашов недарма називають перлиною Трансильванії. Воно надійно заховане у долині між засніженими горами і не поспішає ділитися своїми секретами. Тут все так само, як і було кілька століть тому: середньовічні фортеці, будиночки з черепичними дахами і годинник на церковній вежі, який безперервно голосно відраховує кожну годину.

Гданськ, Польща

Гданськ, Польща
Це старе місто на березі Балтійського моря має неповторну атмосферу. Десятки кафе на набережній, численні музеї, ярмарки і виставки – кожен знайде в ньому щось близьке серцю.

Мостар, Боснія і Герцеговина

Мостар, Боснія і Герцеговина
Старий міст колись розділяв Мостар на боснійську і хорватську частини. Тепер в місті дивним чином переплелись Схід і Захід. Це відчувається не тільки в архітектурі, а й в місцевій кухні та традиціях.

Блед, Словенія

Блед, Словенія
Блед розташований біля підніжжя Юліанських Альп, на березі однієї з найкрасивіших водойм нашої планети. Тиха гладь озера притягує, заворожує і не відпускає.

Нові-Сад, Сербія

Нові-Сад, Сербія
Мальовниче містечко з кольоровими будиночками не просто так вважається культурною столицею Сербії. Це осередок музеїв, галерей і пам’яток, а зі стін Петроварадинської фортеці відкривається прекрасний панорамний вид на місто Дунай.

Коман, Албанія

Коман, Албанія
Це нічим не примітне містечко слугує чимось на кшталт воріт, за якими ховаються природні красоти Команського озера. Лазурна вода, яскрава зелень на берегах, здається, що прекраснішого місця просто не знайти.

Ронда, Іспанія

Ронда, Іспанія
Вже кілька століть це незвичайне місто немов ширяє над прірвою. Складається враження, що воно ввібрало в себе спекотне іспанське сонце, а його старі вулички зберігають всі секрети багатовікової історії.

Ческі-Крумлов, Чехія

Ческі-Крумлов, Чехія
Чарівне містечко полонить серця відвідувачів казковою атмосферою мощених доріг і мостів, милих будиночків і гостинних мешканців.

Ансі, Франція

Ансі, Франція
Здається, що чарівник зупинив хід часу в цьому курортному містечку на березі озера. Обов’язково варто прогулятися по численним мостам та відвідати старий замок.

Порту, Португалія

Порту, Португалія
Жвава і життєрадісна колишня столиця Португалії зарядить будь-якого бадьорістю і веселощами. У місті вже кілька століть кипить життя і затихати не збирається.

Бергамо, Італія

Бергамо, Італія
Мабуть, можна годинами бродити по місту, яке так затишно розмістилося на вершині пагорба. А після прогулянки неодмінно варто заглянути в одне з місцевих кафе і спробувати всі 250 видів піци.

Бордо, Франція

Бордо, Франція
Помпезне і величне місто подарує властиву йому безтурботність. Неспішно насолоджуючись келихом вишуканого вина, ви пізнаєте, як радіти життю і нікуди не поспішати

Альбаррасіна, Іспанія

Фото: ВСВІТІ

Це рожеве місто немов зійшло з ілюстрацій старовинної книги. Просякнуте сонцем, воно стоїть на скелястих виступах. Хочеться надовго загубитися в його вузьких вуличках і вдихати спекотне іспанське повітря.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: