Біля будівлі парламенту у Грузії поновилися протести

Protesters hold a rally against a Russian lawmaker's visit in Tbilisi
Фото з відкритих джерел.

У столиці Грузії Тбілісі біля будівлі парламенту на проспекті Руставелі почалася чергова акція протесту.

Про це повідомляє Громадське.

Під час акції було оголошено, що хоча зміна виборчої системи є позитивним кроком, протестувальники не збираються розходитися, поки міністр внутрішніх справ Георгій Гахарія не буде відправлений у відставку.

Зокрема серед виступаючих була дружина колишнього президента країни Георгія Маргвелашвілі Маку Чичуа.

За її словами, вона сама прийняла рішення прийти на акцію та її чоловік навряд чи там з'явиться.

«Дуже складно було дивитися на молодих людей, на їх закривавлені обличчя. Те, що я побачила, абсолютно для мене незрозуміло. Як можна стріляти в молодих, чистих людей, які хочуть зафіксувати свій протест і своє бачення», — заявила вона.

Нагадаємо, у Грузії почались масові протести після того, як російський депутат, член Комуністичної партії Сергій Гаврилов сів у крісло голови парламенту Грузії, коли виступав на сесії Міжпарламентської асамблеї православ'я. Це також викликало обурення групи парламентаріїв, які зірвали засідання.

У ніч на 21 червня після декількох годин сутичок, застосування сльозогінного газу, гумових куль та водометів силовики завершили операцію з розгону акції протесту. Внаслідок протестів біля парламенту Грузії 20 червня постраждали 240 людей.

21 червня в Грузії пройшов другий день масових акцій протесту.

22 червня під парламентом Грузії почалася нова акція протесту: учасники мітингу закликали відправити у відставку главу МВС Грузії Георгія Гахарія, покарати поліцейських, які жорстко розігнали мітинг опозиції 20 червня, а також звільнити всіх затриманих під час акції. Крім того, протестувальники наголосили, аби наступні парламентські вибори відбулися за пропорційною системою.

24 червня Правляча партія «Грузинська мрія» погодилася на проведення парламентських виборів в країні за пропорційною, замість мажоритарної системи у 2020-му році.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: