Ми не допустимо ревізії і відміни Закону про мову, – Парубій

IMG_4286
Фото Микити Печеника.

У Конституційного суду немає жодних підстав для розгляду процедури ухвалення Закону про мову, адже було дотримано усіх необхідних норм.

Про це заявив голова Верховної Ради Андрій Парубій під час брифінгу з нагоди проведення засідання Міжпарламентської Ради Україна- НАТО у Львові.

«З приводу подачі депутатами в Конституційний суд  подання щодо Закону про мову – це насправді є тривожна інформація, тому що ці депутати і їхні політичні сили – це тіні з минулого, члени п’ятої колони, які йдуть в новий парламент в різних політичних силах, вони об’єднуються навколо того, щоби нівелювати закон про мову», – сказав Андрій Парубій.

Він заявив, що під час ухвалення не була порушена жодна норма.

«Ухвалюючи цей закон, ми не порушили жодної норми українського парламенту. Прийняття закону відбувалося дуже скрупульозно. Я впевнений, що немає жодних правових підстав для розгляду Конституційним судом процедури прийняття закону, бо КСУ може розглядати тільки процедуру прийняття закону і ніщо інше. Я хочу сказати, що звичайно, тривога є, зважаючи на останнє рішення КСУ щодо парламенту і дочасних парламентських виборів. Вони є дивним, але я його приймаю, як і обіцяв», – наголосив Андрій Парубій.

Він додав, що він зробить усе, щоби захистити Закон про мову.

«Водночас усі дії, які необхідні стосовно захисту закону про мову, мною будуть проводитися максимально, незалежно від того, в якій ролі я буду на той момент – чи голови Верховної Ради України, чи громадянина Андрія Парубія. Я хочу ще раз підтвердити те, що говорив з трибуни парламенту – ми недопустимо ревізії і відміни Закону про мову. Це один із найважливіших фундаментальних законів, який був прийнятий Верховною Радою України, я повністю відповідаю за те, що процедура його прийняття була дотримана. А його зміст і форма є надзвичайно важливими для розвитку України і українців в Україні. І тому зроблю все можливе. Я впевнений, що не посміють ні КСУ, ні майбутній склад Верховної Ради поставити під сумнів закон про мову, і я переконаний, що ми всі гуртом не дозволимо будь-яку ревізію закону», – резюмував спікер парламенту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: