На заміну двох котлів на ТЕЦ-1 у Львові потрібно 13 мільйонів гривень

dsc2079-f2a210eae97aec2b283886d4eb07f1c8

На ТЕЦ-1 негайного ремонту потребують два котли — ПК-9 і ВК-3. На ремонт цих двох котлів необхідно приблизно 13 млн. грн.

Про це повідомили в ЛМР.

«Два тижні тому виникла аварійна ситуація на ПК-9 на львівській ТЕЦ-1. У зв’язку з виходом з ладу парового котла № 9, на 16 годин було зупинено подачу гарячої води мешканцям Сихова. Роботу цього котла вдалося відновили і зараз він працює. Однак з огляду на його технічний стан, цей котел потребує негайного ремонту. На його ремонт потрібно орієнтовно 9 млн. грн. Також ремонту потребує ВК-3. На ремонт цього котла потрібно приблизно 4 млн. грн.

Тому спільно з керівництвом ЛМКП «Львівтеплоенерго» ми ходили на засідання інженерної і бюджетної комісій, і мали спільне виїзне засідання з депутатами на «Львівтеплоенерго», де тепловики чітко обґрунтували, що для того, щоб якісно підготуватися до опалювального сезону, необхідно відремонтувати ці котли. Дуже сподіваємося, що необхідні кошти будуть виділені на найближчій сесії.

Нагадаю, що львівська ТЕЦ-1 подає гарячу воду не лише до Сихівського, але й до Франківського і Личаківського районів. Назагал 70% опалення міста Львова здійснюється від ТЕЦ-1. Тому ТЕЦ-1 — це стратегічно важливий об’єкт, і від його справного стану залежить життєдіяльність міста. Тому зараз ми особливо гостро акцентуємо на цьому увагу, адже маємо літо і маємо сприятливий час, щоб відремонтувати котли», — розповіла Ірина Маруняк, заступник міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства.

За інформацією ЛМКП «Львівтеплоенерго», обидва котли — ПК-9 і ВК-3, вже старі і давно працюють на ТЕЦ-1. Так, ПК-9 — це паровий котел фірми «Борзіг», 1937 року випуску, а в експлуатації на ТЕЦ-1 — з 1951 року. Продуктивність цього котла 70 т/год.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: