Новий рекорд: аеропорт «Львів» очікує в кінці року на двомільйонного пасажира

IMG_9889 (6)

Збільшення пасажиропотоку та нові напрямки. У Міжнародному аеропорту «Львів» імені Данила Галицького цьогоріч розраховують збільшити пасажиропотік на 50%, та відкриття нових напрямків, зокрема в країни Азії.

Директорка аеропорту Тетяна Романовська очікує зустріти двомільйонного пасажира у листопаді-грудні.

«Цього року аеропорт, сподіваюся, сягне своїх рекордних результатів. У 2017 році летовище мало фактично 738 тисяч пасажирів в рік. Цього року наберемо близько 40-50% приросту. Сподіваюсь, десь в листопаді-грудні зустрінемо свого двомільйонного пасажира. А мільйонний буде в липні», - каже Тетяна Романовська.

Наступного року очікується вже дещо скромніший приріст пасажиропотоку — 30%, а кількість пасажирів має сягнути 2 млн 700 осіб.

«Польські аеропорти від 1 до 5 мільйонів дійшли за 2-3 роки. Думаю, ми швидко дійдемо до 5 мільйонів», - каже директорка аеропорту.

«Зараз авіакомпанії приймають рішення ставити більші літаки, вони ефективніші та економніші. Ми кожного дня приймаємо Boeing 767, який літає або в Єгипет, або в Анталію, надає дуже гарний сервіс у великому комфортному літаку», – каже Тетяна Романовська.

За три роки рівень прибутків аеропорту зріс із 288 до 522 мільйонів гривень. Середня зарплата працівників зросла з 10 до 16 тисяч гривень.

Географія маршрутів Львівського аеропорту розширилась із 33 напрямків у 2017 році до 46 у 2019 році.

«Зараз працюємо над Парижем і азіатськими напрямками. Очікуємо рішення авіакомпаній, думаю протягом півроку побачимо такі цікаві напрямки як Дубай або Шарджа. Ведемо переговори з канадійцями і американцями. За 5 місяців цього року приріст по рейсах становить 30%. Зараз в тиждень маємо 38 додаткових рейсів до минулого літа», - розповідає директорка аеропорту.

Наплив пасажирів спонукав аеропорт знову відкрити старий термінал.

«З огляду на те, що в зоні прильоту дуже тісна ділянка прийому багажу, сьогодні відкриваємо старий термінал, для прийому внутрішніх рейсів з Жулян в пікові навантаження. За 2-3 тижні будемо пробувати чартерні рейси туди переводити, також організуємо там зону Duty Free. Хочеться, щоб старий термінал отримав своє друге життя, бо там є зручна інфраструктура», -каже Тетяна Романовська.

За її словами, зараз аеропорт пожинає плоди економії під час реконструкції, коли замість трьох лент отримання багажу вирішили зробити лише дві, а злітну смугу звузили.

«Сьогодні з 11 по 17 години аеропорт працює на повну потужність – 6 рейсів одночасно стоїть біля терміналу. Є дві ленти отримання багажу - одна внутрішня і одна міжнародна. На 6 рейсів це замало. Це під час реконструкції обрізали проект з трьох лент до двох. В наступному році зробимо ще одну ленту для міжнародних рейсів. Також треба підсилювати смугу, яку нам під час реконструкції звузили. В нас є термінал посередині смуги і літаки, коли заходять на захід то їм тісно. В нас смуга лише 13 операцій на годину виконує,  при тому що для такого аеропорту це має бути 25-30», каже директорка аеропорту.

У планах також облаштування вантажного терміналу.

«Маємо гарного клієнта, який хоче виконувати рейс навіть на Китай зі Львова. Вони вибрали саме львівський аеропорт. Щодня хочуть привозити вантажі з Туреччини і раз на тиждень з Китаю. Ми працюємо над цим проектом і вже є бажаючі інвестувати в цей термінал», - підсумовує Тетяна Романовська.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: