Делегація України в ПАРЄ допускає призупинення участі в асамблеї через повернення Росії

A779232D-6390-42B8-A007-BCF9607ECE17-648-000000D005A285B3

Учасники української делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи заявляють, що відстоюватимуть свою позицію й оскаржуватимуть повернення делегації Росії в ПАРЄ, і не виключають можливості залишити сесію ПАРЄ, якщо російська делегація буде відновлена у своїх правах.

«Уже сьогодні росіяни подадуть свої повноваження на затвердження Асамблеєю. Ми їх оскаржимо. Але знаючи настрій Комітету міністрів Ради Європи і керівництва ПАРЄ, можна припустити, що росіяни відіб’ються. Тому моя думка про те, що мені немає чого робити в одному залі з нечистю, в якої руки по лікоть в українській крові, залишається незмінною», – написав у Facebook позафракційний народний депутат Борислав Береза.

Депутат від БПП Марія Іонова в інтерв’ю «Радіо Крим.Реалії» заявила, що українська делегація протестуватиме під час процедури повернення повноважень членам російської делегації на засіданні ПАРЄ 25 червня.

Вона нагадала, що шість із 11 депутатів із російської делегації перебувають під міжнародними санкціями через голосування за введення військ в Україну.

«Ми будемо відстоювати свою позицію до кінця. Ми будемо протестувати. Як тільки російська делегація буде відновлена в своїх правах, нам брати участь, бути в одному залі з людьми, шість з 11 яких голосували за введення військ в Україну… Я думаю, що сьогодні після того, як українська делегація вичерпає всі свої можливості захисту, згідно зі статутом і регламенту ПАРЄ, ми обов’язково будемо ухвалювати рішення делегації. Це будуть скоординовані дії, про них повідомить голова нашої делегації», – сказала Іонова.

Вона назвала вчорашнє голосування в ПАРЄ «повільним самогубством» організації.

Парламентська асамблея Ради Європи на своєму засіданні в ніч на 25 червня підтримала резолюцію, яка змінює правила ПАРЄ і ускладнює процедуру застосування санкцій, зокрема щодо Росії. За таке рішення проголосували 118 членів ПАРЄ, проти були 62, утрималися 10.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: