У Трускавці розповіли, як покращать Програму підтримки бізнесу на Львівщині

2722979880197188169_IMG_4759

На Львівщині діють Стратегія розвитку підприємництва в також обласна програма підвищення конкурентоспроможності  області. При цьому останню хочуть покращити.

На Львівщині діють Стратегія розвитку підприємництва, а також обласна програма підвищення конкурентоспроможності  області. При цьому останню хочуть покращити.

Про це під час IV Форуму місцевого розвитку у Трускавці розповіла т.в.о. директора департаменту економічної політики ЛОДА Марта Бухтіярова.

«У межах програми ми підтримуємо малі підприємства, в яких працює 60% працівників області. Ми надаємо відшкодування відсотків за кредитами для малого бізнесу. Зараз обмежені види економічної діяльності. Це деревообробка, легка, меблева промисловість.  За 3 роки дії програми 71 підприємець взяв кредит і отримав відшкодування з обласного бюджету. Загалом у малі підприємства залучено майже 30 мільйонів гривень» - розповіла Марта Бухтіярова.

За відгуками підприємців підготовані зміни до Програми, які мають бути винесені на сесію облради.

«Зокрема збільшено розмір кредиту з 750 тисяч до 3 мільйонів гривень, розширено види економічної діяльності, також можна буде закуповувати автомобілі та устаткування. Також планується запровадження системи ваучерів. Їх буде 3 типи: інноваційні, маркетингові і консалтингові. Інноваційні ваучери–передбачають до 100 тисяч гривень відшкодування з обласного бюджету. Вони можуть бути використані на виготовлення зразків продукції патентування авторського права. Маркетингові ваучери даються на розробку бренду. Консалтингові - для допомоги у подачі підприємцями документів на отримання фінансування з Європи», - розповіла Марта Бухтіярова.

Окремою частиною програми є підтримка підприємницької ініціативи учасників АТО. Вже 7 учасників АТО змогли скористатися коштами Проограми, щоб почати власний бізнес.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: