Львів’янка Юлія Хавалджи боротиметься за золото на Євро іграх

Screenshot_1
Фото з відкритих джерел. Юлія Хавалджи.

Загалом три українські спортсменки упевнено перемагають на ІІ Європейських іграх, кожна у своїй ваговій категорії.

Загалом три українські борчині упевнено перемагають на ІІ Європейських іграх, кожна у своїй ваговій категорії.

Про це повідомили на сайті Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського.

«У першій своїй сутичці в Мінську, 1/8 фіналу, 29-річна чемпіонка Європи-2011, бронзова призерка чемпіонату світу-2008, Юлія Хавалджи (вагома категорія до 53 кг) перемогла іспанку Марину Руеду за 57 секунд з рахунком 10:0 (дострокова технічна перемога), а в другій, на стадії чвертьфіналу, досвідчену угорку Мерседес Денеш із Угорщини, яка була чемпіонкою Європи серед кадетів 2012 року, розгромила 10:2», - йдеться у повідомленні.

В півфіналі львів’янка вирвала перемогу 7:4 у титулованої росіянки. Тепер Юлія Хавалджи виходить до фіналу Євроігор-2019, де сьогодні, 27 червня, боротиметься проти Софії Маттссон зі Швеції.

Ще одна українка, 30-річна чинна чемпіонка світу і Європи Алла Черкасова (вагова категорія до 68 кг) достроково завершила обидві сутички на шляху до півфіналу. Спершу Аллі знадобилося трохи більше одного періоду, щоб зробити потрібні 10:0 над італійкою Сарою Да Коль, а згодом вона перемогла з рахунком 12:2 бронзову призерку Олімпіади-2008 Аґнєшку Віщек із Польщі.

Проте Черкасовій не вистачило двох балів у півфіналі, якими вона поступилась дворазовій чемпіонці Європи росіянці Анастасії Братчиковій – 2:4. Тому Алла Черкасова цього вечора буде боротися за бронзову медаль з переможцем сутички Бусе Тосун (Туреччина) – Йєнні Франссон (Швеція).

Також у турнірі з жіночої боротьби на ІІ Євроіграх-2019 буде виступати ще одна українка, Юлія Ткач, яка змагатиметься у ваговій категорії до 62 кг. Її першою суперницею буде іспанка Лідія Перес Туріно. В разі перемоги у цій сутичці, в чвертьфіналі на українку чекатиме протистояння з росіянкою Марією Кузнєцовою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: