В Україні створюють мережу центрів безпеки громад

3352803794845978826_IMG_4758

Державна служби України з надзвичайних ситуацій ДСНС створює мережу центрів безпеки громад.

Про це йшлося на Форумі місцевого розвитку у Трускавці.

За даними ДСНС, в Україні із початку року зареєстровано 60 надзвичайних ситуацій. Цьогоріч пожежно-рятувальними підрозділами Карпатського регіону під час виїзду на різні надзвичайні ситуації було врятовано понад 900 осіб. Із них на Львівщині – 390.

У ДСНС почали створювати мережу Центрів безпеки громади. Там ставлять завдання, щоб час прибуття надзвичайників на місце пожежі чи інших надзвичайних ситуацій у сільській місцевості становив не більше 20 хвилин.

«У 2016 році ми започаткували пілотний проект щодо створення безпекових центрів у Донецькій області. Зараз їх там діє уже чотирнадцять. Для нас важливо, щоб цей успішний досвід було перенесено і в Карпатський регіон. І перший такий центр уже створюється на Івано-Франківщині», – розповів заступник голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Микола Ільченко.

Зокрема, на горі Піп Іван, разом з польськими партнерами, реалізовують масштабний проект. Тут на місці колишньої обсерваторії створюють багатофункціональний безпековий центр, який буде зокрема надавати швидку допомогу туристам. Також передбачено розташування там метеорологічна служба, яка б надавала актуальну інформацію про погодні умови у режимі реального часу як туристам, так і місцевим мешканцям. Також йдеться про створення тренінгового центру для рятувальників України та Польщі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: