Місця із найблакитнішою водою у світі (фото)

11-1
Фото: Всвіті

Все що потрібно для відпочинку розуму і тіла – гарний, погожий день у спокійній синій воді. Щоб допомогти вам знайти душевний спокій і розслабитися, ми підготували список місць з найкрасивішими водоймами.

У цих озер, морів, пляжів і заток є унікальні відтінки, від блискучого темно-синього блюзу до найлегших і ясних бірюзових тонів. І, звичайно, ці прекрасні місця допомагають досягти гармонії з природою і відчути її розмірений ритм, пише ВСВІТІ.

Озеро Пейто

Це озеро в Національному парку Банф зобов’язане своїм іскристим синім відтінком крижаній талій воді та мулу від льодовика Пейто, а також Льодяних полів Вапта. Синє як сапфір озеро найкраще розглядається від Вершини Боу в Альберті, що поруч із Лейк-Луїз. Саме звідси зроблено більшість знімків озера для календарів і постерів. Особливо активні відвідувачі можуть відправитися в пішу подорож вниз до озера і льодовику. Ваші втомлені м’язи зможуть відпочити після подорожі в природних гарячих джерелах Банфі.

Фото: Всвіті

Озеро Крейтер, Орегон

Глибокі блакитні води заповнюють кальдеру вулкана гори Мазама, роблячи Озеро Крейтер одним із найкрасивіших у Північній Америці. Озеро абсолютно прозоре завдяки тому, що тут немає ніяких потоків або річок, що каламутять воду. Все це робить Крейтер ідеалом для аквалангістів, які сміливо пірнають в холодну воду. Озеро Крейтер розташоване в південному Орегоні і є також найглибшим озером у Сполучених Штатах (593 метра). При такій чистоті води сонячні промені легко проникають на глибину до 120 метрів.

Консон, В’єтнам

Гранітні скелі описують берегову лінію, приєднуючись прямо до прозорого моря на Консон – єдиного населеного острова архіпелагу Кон-Дао. Цей архіпелаг складається з 16 островів, а Консао вважають одним з кращих секретних островів на Землі. Розташовані в 150 кілометрах від південно-східного узбережжя В’єтнаму пляжі незайманого людиною острова покриті золотим піском, а чудова блакитна вода абсолютно прозора. Заради найбільш захоплюючих дух видів на бірюзове море вирушайте до віддаленої лагуни Дам Тре.

Бухта Диявола

Залив диявола розташований у Вірджинії-Горда, що на Британських Віргінських островах. Іноді складається таке відчуття, ніби найкращі види доступні лише там, куди дійсно складно добиратися, що цілком відноситься й до Затоки Диявола. Але опинившись тут ви зрозумієте, що всі старання були виправданими. Опинившись на ідеальній смузі білого піску і плаваючи в ясних бірюзових водах Карибського моря ви відразу ж зрозумієте, що таке справжній рай на Землі.

Плітвіцькі озера

У двох годинах їзди від столиці Загреба знаходиться природне диво природи – Національний парк Плітвіцькі озера. Лісистий парк є об’єктом всесвітньої спадщини ЮНЕСКО з 1979 року. Він усіяний 16 бірюзово-синіми озерами – приголомшливим шедевром Матері природи. Дерев’яні мости ведуть через весь парк, проходячи прямо над озерами і надаючи відвідувачам шанс блукати прямо над вершинами прозорих водоспадів. Екскурсії на човні дозволяють доторкнутися до ідеально прозорої води і побачити дно озер.

Амбергіс-Кей

Після короткої поїздки на човні від узбережжя Белізу ви потрапите до найбільшого бар’єрного коралового рифу за межами Австралії – Амбергріз-Кей. Це справжній рай для аквалангістів. Прямуйте до Шарк Рей Еллі, щоб поплавати серед акул і скатів, а також відвідайте Морський заповідник Хол Чан з вуграми, черепахами і барвистою рибою. Туристів тут також приавблюють підводні печери Блакитної Діри. Тут можна годинами плавати у прозорій блакитній воді, або захоплюватися теплим сонцем у гамаку на пляжі.

Озеро П’яти Квітів

Озеро П’яти Квітів знаходиться в національному парку Цзючжайгоу в Китаї. Захоплюючі водоспади спадають у блискучі сині озера, будучи візитною карткою цього об’єкта всесвітньої спадщини ЮНЕСКО в провінції Сичуань. Найвідоміша пам’ятка парку – прозоре озеро П’яти Квітів з приголомшливо чистою водою, де дерева, що впали на дно вибудовують химерні візерунки на дні. Вода тут настільки прозора, що відображає навколишні гори, дерева і небеса.

Острів Хевлок

Цей острівний рай входить в архіпелаг Андаманських островів у Бенгальській затоці. Його нелегко досягти, але поїздка подарує масу щасливих емоцій того, хто жадає білосніжних пляжів, зеленувато-блакитної води, дайвінгу і відсутності гучного натовпу. Острів Хевлок в Індії – відмінне напрямок для тропічної ідилії далеко від цивілізації. Заради істинного раю серед пальм вирушайте до пляжу Радханагар (Пляж № 7), який особливо гарний на заході сонця.

Острів Розаріо

Неподалік берегів Картахени знаходиться крихітний ланцюг переважно незаселених островів Іслас де Росаріо. Білі піщані пляжі оточені мангровими деревами, а блискучі глибокі відкриті моря є батьківщиною найбільшого коралового рифу Колумбії, який служить домом для більш ніж тисячі різних тропічних істот. Більшість готелів розташована на Ісла Гранде (Великому острові), де ви можете взяти напрокат човен і спокійно досліджувати дива цієї області.

Егремні, Греція

Важко знайти місце на Острові Лефкада, у якого немає приголомшливих видів на ідеально синє Іонічне море, але Егремні володіє особливим шармом. Цей пляж на західному узбережжі острова особливо привабливий. Прямо з кручі ведуть круті сходи, а внизу на вас чекає білий пісок, який разюче контрастує з бірюзовою водою. Це місце ідеальне для відпочинку протягом дня, дозволяючи сповна насолодитися ласкавим грецьким сонцем.

Мальдіви

Як один з найзнаменитіших архіпелагів у світі, не дивно, що Мальдіви – улюблене місце знаменитостей. Ця острівна держава розташована в Індійському океані і славиться своїми бунгало над водою, а також приголомшливими білими пляжами і топовими курортам. Якщо вам набридне розслаблятися і засмагати, вирушайте на дослідження коралового рифу, або релаксуйте в одному з кращих спа світу, які тут є при кожному готелі.

Палаван

Розташований неподалік від Маніли Палаван виглядає як зовсім інший світ. Малонаселений архіпелаг складається з покритих джунглями островів, оточених прекрасними водами, кораловими рифами з багатим підводним світом і неймовірним безліччю лагун, бухт і секретних пляжів. Досліджуйте води Ель Нідо, де мільйони тропічних риб пасуться навколо коралових рифів. Багато хто приїжджає сюди заради дайвінгу в блакитному океані біля острова Лінапакан, або екскурсій через найдовшу підземну судноплавну річку в світі.

Басейн Те-Суа

Океанський басейн Те-Суа також називають Великою Синьої Дірою. Це унікальне місце в Південному Тихому океані сформувалося природним чином і важко уявити собі більш незвичайний басейн для купання. Щоб насолодитися прозорою водою, відвідувачі повинні пройти пішки через пишний ліс вздовж лавових полів за межами села Лотофаги на самоанською острові Уполу. Потім доведеться спуститься крутими сходами до самого басейну глибиною в 30 метрів, але найсміливіші можуть стрибнути вниз прямо з вершини скелі. Вода надходить сюди по лавовим стовпам, які з’єднуються з океаном. Саме з цієї причини незвичайне озеро ніколи не вичерпується.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: