Клімкін пішов у відпустку, а Зеленський вимагає його покарати

58194bad72-1_895x595
Фото з відкритих джерел.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін вирішив піти у політичну відпустку для формування справжньої політичної команди.

Павло Клімкін прийняв рішення піти у політичну відпустку. Тим часом президент України вимагає від прем'єр-міністра, притягнути до відповідальності міністра закордонних справ.

Про це повідомив, сьогодні, 1 липня, Глава МЗС України на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook».

«Незалежно від того, яке рішення і коли прийме Рада щодо моєї відставки, я прийняв рішення піти у відпустку – вважаю, що це буде чесно і правильно. Але не просто у відпустку, а політичну відпустку, оскільки у півсили працювати не можу, і саме зараз прийшов час будувати справжню політичну команду» - повідомив Павло Клімкин.

Тим часом президент України Володимир Зеленський вже спрямував прем'єр-міністрові Володимиру Гройсману листа щодо розгляду питання про притягнення до дисциплінарної відповідальності МЗС Павла Клімкіна.

«Таке рішення Володимир Зеленський ухвалив у зв’язку з тим, що МЗС не поінформувало Главу держави про ноту Міністерства закордонних справ Російської Федерації від 25 червня, яка стосувалася звільнення полонених українських моряків, та ноту-відповідь з українського боку», - повідомив керівник офісу президента Андрій Богдан.

Також Андрій Богдан нагадав, що відповідно до 102-ї і 106-ї статей Конституції України, президент відповідає за міжнародний напрям та визначає зовнішню політику України, а згідно з Положенням про Міністерство закордонних справ, міністр закордонних справ України зобов’язаний доповідати Главі держави про події на зразок ноти Міністерства зовнішніх справ Російської Федерації щодо 24 моряків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: