У Львові стартував другий етап кампанії «Без поліетилену»

parakato.gr3_
Фото з відкритих джерел.

З 1 по 3 липня у Львові стартує другий етап просвітницької кампанії «Без поліетилену», який охопить 9 торгових мереж і понад 250 магазинів.

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

З цієї нагоди, міністр екології та природних ресурсів України завітав до Львова та оглянув очисні споруди ЛМКП «Львівводоканал». Працівники на підприємстві продемонстрували технологію очищення стічних вод від поліетилену.

«Мене надихнули на це організація Zero Waste Львів. Львів’яни молодці, бо є лідерами цього процесу. Ми побачили, як працює система, скільки того пластику приходить сюди на станцію. Його збирають, утилізують, і 3 липня ми хочемо показати, що світ може відмовитися від пластику, в крайньому разі — зменшити його вироблення. І на наш заклик, на заклик громадськості, відгукнулися майже всі львівські торгові мережі. Тому у цей день треба підтримати і бізнес, і владу, і громадські організації у формуванні нового ставлення до середовища, в якому живемо», — сказав Остап Семерак, міністр екології та природних ресурсів України.

Також міністр зауважив, що ЄС декілька тижнів тому прийняв рішення про заборону використання певних видів пластику, і Україна, як країна, яка підписала і ратифікувала угоду про асоціацію, повинна рухатися разом з Європейським Союзом.

«Такий об’єкт, який є тут у Львові — унікальний, в інших містах таких об’єктів нема. Бо тут є водоканал, тут буде будуватися лінія з сортування ТПВ, і тут поблизу є міська теплова система. І це можна разом об’єднати і зробити синергію. Тому вкрай важливі такі регіональні плани, і ми допоможемо їх підготувати. Це повинно бути спочатку на регіональному рівні, а потім на рівні місцевого самоврядування», — додав Остап Семерак, міністр екології та природних ресурсів України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: