Через спеку у Львів заборонили в’їжджати автомобілям, вага яких понад 24 тонни

img20190701wa0003-fdfb803a2b12eaa0c41036aaaef2762c

На в’їздах у Львів встановлено знаки про заборону проїзду у місто великовагових транспортних засобів вагою понад 24 тонни.

Про це повідомили в ЛМР.

З огляду на погодні умови – зростання температури повітря до 30 градусів, та з метою збереження дорожнього покриття, на в’їздах у Львів встановлено знаки про заборону заїзду у місто великовагових транспортних засобів фактичною масою понад 24 тонни.

«Відповідно до правил дорожнього руху, коли температура зовнішнього повітря є більшою 28 градусів, заборонено в’їзд у місто великовагового транспорту, вага якого складає від 24 тонн. За дотриманням цих правил слідкує поліція і не дозволяє такому транспорту заїжджати в місто. Як правило такий транспорт зупиняють на трасах, і його скеровують на об’їзд міста.

Така заборона зумовлена тим, щоб унеможливити нищення дорожнього полотна. Адже коли є висока температура, асфальт починає топитися, і коли по ньому їдуть важкі машини, дорожнє полотно пошкоджується, і його потрібно поправляти і заново асфальтувати.

Тому, щоб зберігати дорожнє полотно, яке ремонтуємо вже з березня, ми встановили відповідні дорожні знаки про заборону заїзду у місто великовагових транспортних засобів фактичною масою понад 24 тонни, і поліція відслідковує їх дотримання», – повідомила Ірина Маруняк, заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: