За півроку рівень зарплат у вакансіях виріс на 10%, — дослідження

jobs_5cdaa263eb0eb

У середньому рівень заробітних плат у вакансіях у кінці травня - на початку червня 2019 року виріс 10% у порівнянні з січнем 2019 року. 

Про це свідчить аналіз порталу hh.ua, передає Економічна правда.

Зазначається, що професійні сфери розвиваються досить нерівномірно.  Найбільше зростання зафіксували у пропозиціях про роботу для медиків та фармацевтів, фахівців з підбору та навчання персоналу, представників науки і освіти.

Водночас у профсферах «Банки, інвестиції, лізинг», «Юриспруденція», «Початок кар'єри, студенти» зарплати залишилися на рівні початку року або показали зростання, менше середньоринкового (в межах 3%).

«Останні дві профсфери традиційно входять у ТОП найбільш висококонкурентних. І станом на кінець І кварталу 2019 року на одну вакансію в них припадало 10 ("Початок кар'єри, студенти") і 8 ("Юриспруденція") резюме.

Такий високий попит з боку пошукачів міг спровокувати уповільнений темп зростання рівня зарплат», - йдеться у результатах аналізу.

Аналіз 2019 та 2018 років показує, що найбільше зростання заробітних плат відбулось у таких профсферах, як «Інсталяція і сервіс», «Адміністративний персонал«, «Спортивні клуби, фітнес, салони краси», «Робітничий персонал», «Медицина, фармацевтика», «Наука, освіта».

У цих профгалузях розмір пропонованої зарплати у червні 2019 року виріс на 30%-50% у порівнянні з червнем минулого року.

Також повідомляється про збільшення  кількості вакансій, де у якості матеріальної мотивації згадуються бонуси та відсотки за виконання певних KPI.

Усього на такі пропозиції про роботу у червні 2019 року припало 21% всіх розміщених вакансій, у червні 2018 року - 17%, а у червні 2017 року – 14%.

Такі вакансії є найбільш актуальними для представників профсфер «Продажі», агрономів, працівників сфери HoReCa (кухарі, фахівці бронювання, офіціанти, бармени тощо), водіїв-експедиторів та рекрутерів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: