Виконком скасував дозвіл на забудову скандальної ділянки

22-BIG-Praym_vul.-Zelena-115-V-8-696x522

Виконавчий комітет Львівської міської ради скасував погодження на спорудження житлового будинку на вул. Зеленій.

Зокрема, виконком скасував видані ТзОВ «Будівельно-інвестиційна група «Прайм» містобудівні умови та обмеження на будівництво багатоквартирного житлового будинку на вул. Зеленій, 115-В.

Нагадаємо, ще з 2015 року навколо земельної ділянки тривав конфлікт. Забудовник мав намір звести на ній житловий будинок. Втім місцеві мешканці виступили проти, вважаючи, що він отримав ділянку шляхом незаконного присвоєння адреси існуючій споруді.

Попри це у грудні минулого року, виконком таки видав містобудівні умови і обмеження на будівництво. При цьому забудовнику дали дозвіл на знесення існуючої будівлі площею близько 200 кв м.

Як пояснила тоді директорка юридичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич, забудовник запропонував містові угоду.

«Це приміщення є спірним, щодо нього є суди. На нього є зареєстроване право власності територіальної громади, але право власності також зареєстроване за замовником будівництва. В ході довгих перемовин є пропозиція від забудовника передати громаді таку саму площу, тобто 200 кв м, для облаштування приміщень громадського призначення», – пояснила Гелена Пайонкевич під час засідання виконкому 7 грудня 2018 року.

Сьогодні ж Гелена Пайонкевич повідомила, що будівля ще тоді перебувала під арештом.

«Коли ми приймали рішення виконавчого комітету, то на це приміщення був накладений арешт у межах кримінального провадження. Цей арешт наразі не знятий, а приміщення є спірним. Тож виникла необхідність скасувати видані містобудівні умови та обмеження», – аргументувала Гелена Пайонкевич.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: