Зеленський звільнив топ-чиновників Антимонопольного комітету

349ca0d-agiya-690-2_690x426
Одна з керівниць АМКУ Агія Загребельська

Президент України Володимир Зеленський своїм Указом №484/2019 звільнив Вовка Андрія Михайловича з посади заступника Голови Антимонопольного комітету України - державного уповноваженого.

Про це повідомляє Офіційне інтернет-представництво Президента України.

Крім цього, Указами №485/2019 та №486/2019 звільнено Полюховича Валерія Івановича з посади державного уповноваженого АМКУ та Загребельську Агію Аббасівну з посади державного уповноваженого АМКУ відповідно.

Водночас пані Загребельська зазначила, що причини звільнення їй невідомі:

Головний редактор проекту «Наші гроші» Олекса Шалайський зауважив, що це яскравий сигнал, що монополії в Україні будуть лише міцніти, а з олігархами «будемо домовлятись».

«Людину, яка останні роки часом була прапором здорових сил Антимонопольного комітету. Яку ненавиділи і Третьяков із силовиками (ігрові автомати), і Ахметов (енергетика), і Коломойський (АЗС), і поплічники Труханова (Одеський порт – Євротермінал). Та багато хто. До вищого керівництва АМКУ у президента питань не виникло. Бо у вищеозначених представників «бізнес-еліти» проблем з цим не було жодних. Ну, що ж. Яскравий сигнал, що монополії в Україні будуть лише міцніти, а з олігархами «будемо домовлятись», а не поступати з ними як в цивілізованих країнах.
І красти будуть продовжувати не тільки з бюджету, а й з кишень громадян напряму. Відома російська формула: «Люди - это новая нефть», - написав Шалайський.

Після звільнення Загребельської громадський діяч Карл Волох зробив припущення, що її звільнили якраз через грального бізнесу.

«Роками ми чули, що Порошенко кришує незаконний гральний бізнес (під виглядом лотерей). Але, дивним чином, за його президентства єдина людина, котра з цим бізнесом системно воювала, державний уповноважений АМКУ Агія Загребельська, залишалася на посаді. А от свіжоспечений президент Зеленський її звільнив з Антимонопольного комітету першою.  Це, звичайно, жодним чином не пов‘язано з фактом спонсорування «лотерейниками» його виборчої кампанії, правда?», - пише Волох.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: