Бенефіціари NewsOne пов’язані з російським банком, який фінансує війну в Україні, — Луценко

97372

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що один з бенефіціарів українського телеканалу NewsOne є співвласником російського Промсвязьбанка, за допомогою якого Кремль фінансує війну проти України. 

«Нами отримано інформацію про те, що кінцевим бенефіціаром, власником NewsOne є кіпрська компанія, керівниками якої є відповідні громадяни республіки Кіпр. Один з них є одночасно співзасновником іншої кіпрської компанії, яка є співвласником російського ПАТ «Промсвязьбанк», — заявив Луценко.

За його словами, Промсвязьбанк визначено як банк, через який здійснюється фінансування оборонного замовлення Російської Федерації.

«Таким чином, через одну людину пов’язаний російський банк, який проводить фінансування, в тому числі, війни проти України, з іншого боку — він же є бенефіціаром українського телеканалу NewsOne. З моєї точки зору, це достатня інформація для того, щоб РНБО запровадила санкції до цього телеканалу», — сказав генпрокурор.

Український телеканал NewsOne, що належить соратнику Віктора Медведчука Тарасові Козаку, та російський прокремлівський телеканал «Росія 24» планували провести спільний телеміст «Надо поговорить». Обуренням на це відреагували не тільки українські громадяни, а й політики, СБУ і президент Володимир Зеленський.

У Нацраді з питань телебачення і радіомовлення заявили, що зможуть відреагувати лише на факт проведення телемосту   Нацрада ніяк не може вплинути на скандальний телеміст між Newsone і «Росія 24» . Діяти наперед і будь-який спосіб запитувати у телеканалу інформацію про запланований ефір Нацрада не має права.

Зрештою, 8 липня Newsоne повідомив, що скасовує запланований телеміст. Причиною відмови від проведення телемосту Newsоne назвав «прямі погрози фізичної розправи стосовно журналістів та їх близьких».

Зауважимо, що Newsоne є провідним проросійським телеканалом, який дуже прихильно ставиться до політики Кремля та агресії Росії в Україні. Тож, можливо, у майбутньому канал, фактично підкотрольний куму Путіна Віктору Медведчуку, візьме реванш.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: