«Хвороба змінила його невпізнанно», — у ПЦУ прокоментували інтерв’ю Філарета «Росії 24»

66270763_2268798853168386_4070348254540201984_n

Патріарх Філарет занедужав, а хвороба зробила його фактичним союзником Москви в боротьбі проти томосу.

Так заступник голови управління зовнішніх церковних зв’язків ПЦУ архієпископ Євстратій Зоря прокоментував інтерв’ю патріарха Філарета пропагандистському каналу «Росія 24».

Він нагадав, що пів року тому митрополиту Епіфанію вручили томос і тоді разом з усіма патріарх Філарет дякував Вселенському Патріарху і президенту Петру Порошенку за велику працю.

«Хвороба змінила його невпізнанно. Ззовні нібито все залишилося звичним. Але я не можу собі навіть уявити, щоби наш Патріарх давав інтерв‘ю кремлівським пропагандистам, знаючи, для чого воно їм потрібне — щоби далі руйнувати Україну. Хвороба зробила його фактичним союзником Москви у боротьбі проти томосу», — зазначив Зоря.

Він навів цитату Філарета: «Коли я вийду з ПЦУ, то в Епіфанія відберуть томос, він буде ніким, а я — буду патріархом», і додав, що «це могла сказати інша людина, але не наш патріарх».

«У мене два висновки: перший — користуючись хворобою Патріарха Москва принижує і нищить його, а він цього вже не здатен зрозуміти; другий — Молімося за здоров‘я патріарха Філарета — тілесне і духовне. Бо неможливе для людей — можливе для Бога!», — підсумував Зоря.

Напередодні Філарет дав інтерв’ю «Росії 24», де розкритикував томос та ПЦУ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: