Мінекології підтвердило безпечність робіт на Блажівському родовищі на Львівщині

66150028_494096588063136_8377732687539994624_n

Блажівське родовище на Львівщині, на якому працює британська незалежна нафтогазова компанія Cadogan Petroleum, успішно пройшло екологічну перевірку.

Висновок щодо оцінки впливу на довкілля (ОВД) опубліковано у Єдиному реєстрі, який веде Міністерство екології та природних ресурсів. За результатами висновку, вплив на довкілля від діяльності компанії вважається допустимим, про це йдеться в прес-релізі Cadogan Petroleum.

Оцінка впливу на довкілля проводилась за такими чинниками, як аналіз впливу на атмосферу, ґрунт, водне середовище, рослинний і тваринний світ, клімат і мікроклімат тощо. З урахуванням всієї інформації, зауважень та пропозицій, що надійшли протягом громадських обговорень діяльність компанії на Монастирецькій ліцензійній ділянці у Львівській області вважається допустимим.

Британська компанія Cadogan Petroleum займається вивченням та розробкою родовищ на Львівщині, зокрема на Монастирецькій та Бітлянській ліцензійних ділянках через свою дочірню компанію ТОВ «Юсенко Надра».

«Позитивне рішення з оцінки впливу на довкілля визначає європейський підхід до ведення діяльності підприємств. Безпека навколишнього середовища та населення є ключовим для нас, тому під час буріння та видобутку на наших свердловинах, ми задіюємо передові технології та експертних підрядників. Звичайно ми дотримуватимемось всіх рекомендацій висновку ОВД, — розповів генеральний директор українського офісу Cadogan Андрій Білий. — Діяльність нашої компанії має безпосередній вплив на соціально-економічний розвиток регіону. Ми вважаємо себе частиною громади, тому беремо активну участь у реалізації соціальних проектів на Львівщині: ініціативи з енергоефективності, фінансування ремонту доріг, вивіз побутових відходів з селища тощо».

Нагадаємо, що у травні компанія в рекордні строки пробурила на Монастирецькій ліцензійній ділянці свердловину Блажів-10. Завдяки передовим технологіям та практикам, свердловину вдалось пробурити безаварійно за 74 дні.

Додамо, що британська компанія Cadogan Petroleum працює в Україні 13 років. Останні роки компанія зосередила свою діяльність на Західній Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: