Разумков: Буду розмовляти російською, поки триває окупація Донбасу

c00e742f-ea44-4967-b47a-ca72b6fdd205

Питання української мови не є головною проблемою українського суспільства зараз, а попередня влада не тими методами популяризувала державну мову.

Про це лідер партії «Слуга народу» Дмитро Разумков заявив в ефірі одного з телевізійних каналів, передає Еспресо.TV.

«Я не впевнений, що українська мова є сьогодні головною проблемою українського суспільства. Якщо ми говоримо про захист державної мови, то, дійсно, захищати державну мову треба, і розвивати державну мову треба», — сказав Разумков.

На його думку, попередня влада не тими методами популяризувала українську мову, оскільки, на його погляд, вона вдавалася в цьому питанні до примусу.

«Якщо ми говоримо про популяризацію української мови, то потрібно було йти шляхом (і про це неодноразово говорив президент Зеленський) створення умов, щоб сьогодні українська мова використовувався ширше. Цього не було зроблено, ми пішли шляхом нагайки», — заявив Разумков.

Разумков зазначив, що буде розмовляти російською, поки триває окупація Донбасу і анексія Криму — щоб ні у кого не виникло бажання захищати його від так званих утисків.

«Я говорив і говорю, що поки у нас є окуповані території на Сході, поки у нас є анексований Крим, я під час ефірів буду використовувати російську мову — щоб ніхто не захотів приходити і мене тут „захищати“. У мене все непогано, як у людини, яка розмовляє російською мовою», — сказав політик.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: