В Одесі суд повністю виправдав Геннадія Труханова

1019839480

Суд визнав невинними в заволодінні бюджетними коштами Одеського міського голову Геннадія Труханова та інших фігурантів справи.

Відповідний вирок 9 липня оголосив Малиновський райсуд Одеси, пише Капітал.

Він дійшов висновку, що слідство і прокуратура не довели наявність умислу на заволодіння грошима та зловживання владою.

Разом з Трухановим в заволодінні коштів місцевого бюджету звинувачували його заступника Павла Вугельман, голову комісії з питань комунальної власності Василя Шкряба, директора Департаменту комунальної власності Олексія Спектора, представників фірм, причетних до продажу, Петра Загодиренка і Ігоря Кравченка, оцінницю майна Галину Богданову.

Суд вважає, що неможливо визначити вартість будівлі, за яку, за версією слідства, міська рада переплатила удвічі. Тому не встановлена ​​шкоду, яка могла завдати злочин.

Суд вирішив, що обвинувачені Труханов, депутат міськради Василь Шкряба і адвокат Ігор Кравченко «не рахуються залученими до кримінальної відповідальності».

Особам, які обіймають такі посади, відповідно до законодавства, повідомляти про підозру повинен генеральний прокурор, його заступник або керівник регіональної прокуратури. Підозри Трухановому, Шкребі і Кравченку підписав заступник генпрокурора Назар Холодницький, але вручив слідчий прокурор. На думку суду, це порушення Кримінально-процесуального кодексу.

Серед іншого, суд зазначив, що в засіданнях не підтвердилася версія слідства про незаконні інформаційні дії Труханова та його підлеглих на депутатів Одеської міської ради, про змову між фігурантами справи.

Суд також дійшов висновку, що депутатів не обмежували в ознайомленні з проектом рішення про покупку будинку за міські кошти і у виступі під час розгляду цього проекту.

Крім того, рішення міськради про покупку будівлі, на думку суду, «повністю відповідало інтересам територіальної громади».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: