Корабель РФ влаштував провокацію в районі навчань Sea Breeze

_rf_50_650x410

Російський корабель зайшов у закритий район практичних стрільб.

Корабель Чорноморського флоту Російської Федерації «Сметливый» спровокував небезпечну ситуацію у закритому для мореплавства районі проведення військових навчань Sea Breeze 2019. Про це повідомляють Військово-морські сили України у Facebook.

Як повідомляється, сьогодні, 10 липня, близько 08:00 російський корабель увійшов у закритий для мореплавства район, де проводилися практичні стрільби корабельної артилерії в рамках навчань Sea Breeze 2019.

Зазначається, що корабель РФ не реагував на запити відповідно до міжнародного протоколу українського фрегата "Гетьман Сагайдачний" та зробив вигляд, що має проблеми зі зв'язком.

«Даний факт є черговою підставою для міжнародної спільноти не сприймати Російську Федерацію, як прогнозований суб'єкт міжнародного морського права, системні порушення якого стали нормою поведінки Росії в Чорноморському регіоні», - наголосили у відомстві.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Азовське море увійшов малий протичовновий корабель «Єйськ» Чорноморського флоту Військово-морських сил Росії. В неділю, 7 липня, корабель пройшов арку мосту біля Керчі у напрямку Азовського моря.

Росія проводить масштабні військові навчання в анексованому Криму на фоні проведення спільних навчань України та НАТО Sea Breeze 2019. Вчора, 9 липня, підрозділи морської авіації РФ і протиповітряної оборони відпрацювали пошук і знищення десантного загону кораблів умовного противника.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: