Україна буде реформувати екологічне законодавство за європейськими нормами

1542111383-5966
Фото: REUTERS.

Відповідний меморандум про співпрацю підписали Мінекології України та Міністерство навколишнього середовища Німеччини.

Про це повідомляє «5 канал».

Ініціатива також підтримується і самими промисловцями, які вважають, що новітні екологічні технології необхідні. Вони пропонують більше використовувати європейський досвід, наприклад, Чехії, де держава виділяє кошти приватному бізнесу для модернізації своїх виробництв.

У Мінекології зазначають, що першочерговим завданням є адаптувати в Україні найкращі доступні технології та методи керування (НДТМ), які вже встигли довести свою ефективність на європейських виробництвах. Після цього обіцяють розробити і законодавчі стимули для впровадження їх на українських підприємствах. Наприклад – зниження екологічного податку.

«Це не тільки кращий стан навколишнього середовища для нас, але і конкурентоспроможність і модернізація підприємств – це збільшить їх переваги. Ці речі впроваджуються в ЄС, регулювання в ЄС передбачає відповідне ставлення до своїх закордонним партнерам тому підприємства, які цього не зроблять в перспективі будуть мати великі ризики з точки зору зовнішньої торгівлі», – заявив заступник міністра екології та природних ресурсів України Микола Кузьо.

Також в матеріалі вказується, що держава отримає 10 мільйонів євро на реформування екологічного законодавства в рамках проекту «Найкращі доступні технології та методи керування». Програма вже десятки років реалізується в Німеччині.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: