Мінрегіон хоче відкрити дитячі ігрові зони в судах

Развод-с-ребенком
фото ілюстративне

У нових приміщеннях судів планують облаштувати дитячі ігрові зони та "маленькі свідки" – кімнати для неповнолітніх, які мають давати свідчення на засіданнях.

У нових приміщеннях судів планують облаштувати дитячі ігрові зони та «маленькі свідки» – кімнати для неповнолітніх, які мають давати свідчення на засіданнях.

Про це повідомляє прес-центр Кабінету міністрів.

«У чинному ДБН (державні будівельні норми - ред.) не враховуються випадки, коли учасниками судового процесу можуть бути діти і вони мають надавати свідчення. А для якості і ефективності цих свідчень дитині потрібна сприятлива і дружелюбна атмосфера, правильне налаштування. Тому зараз, оновлюючи ці норми, одна з пропозицій – дитяча ігрова зона у публічному просторі судів – baby room – та окреме приміщення для надання свідчень неповнолітніми свідками», - розповів заступник очільника Міністерства р егіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе:

Зразковими називають польські суди, де кімнати для дітей-свідків обладнані камерами, мікрофонами та дзеркальним вікном, що веде у залу засідань.

Вигляд кімнати має відрізнятися від інтер’єру самої судової установи, щоб дитина не отримала психологічну травму.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: