На вулиці Торф’яній проведуть реконструкцію каналізаційного колектора

IMG_6344

Депутати Львівської міської ради підтримали петицію щодо реконструкції каналізаційного колектора, що проходить вулицями Торф’яною й Замарстинівською та проспектом Чорновола», передає кореспондент Дивись.info.

Депутати Львівської міської ради підтримали петицію щодо реконструкції каналізаційного колектора, що проходить вулицями Торф’яною, Замарстинівською та проспектом Чорновола, передає кореспондент Дивись.info.

Як пояснив співавтор петиції Олег Панчишин, вже два роки поспіль під час травневих дощів відбувається руйнування каналізаційного колектора на вулиці Торф’яній.

«Вода витікає через колодязі випуску в колектор, оскільки вони не обладнані зворотніми клапанами, що є порушенням норм ДБН. Такі клапани є обов’язковими до встановлення в можливих зонах підтоплення. Як наслідок, пошкоджуються пішохідні доріжки, елементи благоустрою та припарковані поруч автомобілі, а підвали і цокольні поверхи житлових будинків заповнюють нечистоти з каналізації. Навіть найменші ділянки газону перетворюються на басейни з брудною водою. Така ситуація є небезпечною для життя і здоров’я мешканців, які проживають у цьому районі. Окрім цього, кожного разу мешканці несуть значні витрати на відновлення території і пошкодженого майна. У 2018 році після першого руйнування відповідальні працівники «залатали» стики каналізаційного колектора монтажною піною та засипали зверху грунтом. Проте, як показав час, такого «ремонту» недостатньо. Цей район активно розвивається. Кожного року на проспекті Чорновола ростуть нові житлові будинки. Навантаження на каналізаційну систему постійно зростає і буде зростати надалі, оскільки населення району  збільшується. Окрім цього, зміна екологічної ситуації та щорічні весняні зливи також навантажують систему водовідведення району», – розповів Олег Панчишин.

Автори петиції просять провести експертне обстеження цієї частини каналізаційного колектора, а за результатами обстеження – розробити проект реконструкції.

Натомість депутати доручили департаменту житлового господарства та інфраструктури до наступного пленарного засідання підготувати дорожню карту щодо вирішення проблеми.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: