Підрядник за кошти міста знищив парк 700-річчя Львова, — депутат

IMG_5197

Уже через півтора року після початку капітального ремонту у парку 700-річчя  Львова прокладені доріжки просідають і проростають травою. Та найгірше, що після того, як підрядник засипав глиною родючий шар ґрунту у парку, тут загинули кілька десятків дерев.

 

Про це під час засідання сесії ЛМР заявив депутат Валерій Веремчук, передає кореспондент Дивись.info.

«У 2017 році на облаштування прогулянкових доріжок у парку в межах реалізації проекту-переможця з Громадського бюджету виділили майже 2,5 млн гривень. У 2018 році на продовження робіт у парку – очищення водопровідних кюветів, планування профілю ґрунту для забезпечення водовідведення, завершення прокладання доріжок – із міського бюджету виділили ще 2,9 млн гривень. На початку цього бюджетного року була задекларована потреба у 13,5 млн грн для повного завершення капітальних робіт у Парку 700-річчя Львова. Передбачили 14% від необхідного – 1,9 млн грн. І, як би це дивно не звучало, зараз я радію, що лише таку суму. Я був минулого тижня у парку. Знаю, скільки зусиль і часу доклали мешканці, активісти зокрема, щоб у парку почали налагоджувати благоустрій, щоб мікрорайон отримав доглянутий парк, місце для відпочинку. Але побачене мене шокувало. Підрядник коштом міста знищує зелену зону. Його робота – це ганьба. А чиновники, які допустили це і не проконтролювали процес, вчинили злочин. У ПАРКУ загинули здорові дерева», – заявив депутат.

Водночас, які повідомили в ЛМР, зараз підрядник переробляє виконану роботу.

при візуальному обстеженні 19.12.2018 виявлено часткове просідання основи прогулянкових доріжок влаштованих у 2017 та 2018 роках. Основною причиною, що зумовила просідання доріжок є не завершені роботи з організованого водовідведення (влаштування водовідведення з доріжок за рахунок улаштування поздовжнього та поперечного ухилу, очищення та влаштування водовідвідних кюветів) не дивлячись на передбачені проектом конструктивні рішення.

На цей час підрядна організація ТзОВ НВО «Облсількомунгосп» виконує роботи з усунення виявлених недоліків згідно з гарантійними вимогами. Разом з тим, проектна організація додатково провела коригування проектно-кошторисної документації по об’єкту «Капітальний ремонт парку „700-річчя Львова“ для врахування додаткових робіт з водовідведення, ПКД знаходиться на експертизі», — розповів заступник директора департаменту містобудування з питань екології та природних ресурсів ЛМР Володимир Данилюк.

Звинувачення підрядника щодо знищенні дерев в ЛМР не коментують.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: