Студентська збірна України з баскетболу зіграє проти США в фіналі Універсіади-2019

zbirna2_348032186
фото з вільного джерела

Сьогодні, 11 липня, чоловіча студентська збірна України з баскетболу проведе історичний матч.

Команда Віталія Степановського вдруге в історії зіграє у італійському Неаполі в фіналі ювілейної ХХХ Всесвітньої Універсіади-2019, де нашій збірній, як і 14 років тому в турецькому Ізмірі, протистоятиме студентська збірна США. Про це повідомляє Zik.

Подолавши груповий раунд, «синьо-жовта» команда пройшла чвертьфінальну та півфінальну стадії, перемігши відповідно збірні Канади і Австралії, повідомляє офіційний сайт Федерації баскетболу України.

У фіналі на українську збірну чекає другий матч на турнірі проти збірної США. Саме американці завдали нашій команді єдиної поразки на турнірі, яка сталася в другому турі групового раунду – тоді збірна України поступилась із рахунком 57:58. Зазначимо, що збірна США зібрана на базі університету Клемсон Тайгерс. Виключно гравці цієї баскетбольної програми представляють свою країну на ХХХ Всесвітніх студентських Іграх-2019 в Неаполі.

Збірна України вже довела на цьому турнірі, що є добре організованою командою, яка вміє використовувати свої сильні якості та слабкі сторони суперника. Американці, за традицією, фаворити на більшості міжнародних турнірів, але те що ми можемо перемагати цю команду підтверджує і зустріч команд у групі і гра баскетболістів США в інших поєдинках турніру.

Українська збірна вже має «срібло» Універсіади-2005 в Ізмірі, але тепер наша команда розраховує на крок вперед і спробує взяти таке бажане «золото».

Тому у збірної України сьогодні буде відмінна можливість взяти реванш за прикру поразку, причому не тільки за нещодавній матч, а й за матч 14-річної давнини. У 2005 році збірній України вперше і до сьогодні востаннє вдалося увійти до ТОП-4 найкращих команд на Всесвітній Універсіаді. Більш того, тоді наша команда пробилась до фіналу, де зіграла проти збірної США.

Тож на нас сьогодні чекає повторення «золотого» матчу: тоді українська збірна, у складі якої було багато відомих баскетболістів, поступилась, зазнавши своєї першої та останньої поразки на турнірі. Давайте пригадаємо склад нашої команди, керував якою Сергій Защук, та результати української збірної на Всесвітніх студентських Іграх 2005 року в турецькому Ізмірі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: