Центр опіки сиріт УГКЦ: депутати знову не дали грошей на викуп приміщення

IMG_6344

Депутати Львівської міської ради вдруге не погодили виділення 40 мільйонів гривень на викуп в обласної ради приміщення колишньої школи-інтернату на вул. Короленка, 7 під Центр опіки сиріт УГКЦ. 

За домовленістю з Львівською облрадою, 40 мільйонів гривень із міського бюджету мали бути скеровані у бюджет області як субвенцію на капітальні видатки по об’єктах, які розташовані на території Львова.

Як пояснив міський голова Андрій Садовий, місто не купує приміщення на вул. Короленка, 7, лише переховує у бюджет області кошти, ЛОР використає їх на розвиток соціальної інфраструктури, зокрема і у Львові.

Втім, такий підхід депутатам не сподобався. Вони висловлювали побоювання, що область може використати отримані від міста кошти на власні об’єкти. Тому вони пропонували викупити це приміщення за 1 гривню, а 40 мільйонів гривень зарезервувати на його реконструкцію.

«Для чого передавати області гроші на об'єкти у Львові. Що, ЛМР не може освоїти 40 мільйонів? Ми повинні ці питання вирішувати через облраду? Ці кулуарні переговори з керівництвом обласної ради, на яку не були запрошені керівники фракцій ЛМР – це недолуга позиція керівництва міста. Це не що інше, як хабар ЛОР за це приміщення і за це ви будете нести відповідальність. Ці кошти необхідно зарезервувати на ремонт цих приміщень», - заявив депутат Маркіян Лопачак.

«Я не можу зрозуміти. Обласна рада приймала рішення про проведення аукціону, був проведений аукціон. А де ж ви захисники були в той час? Ви маєте свої фракції в облраді. Чому ніхто з вас слова не сказав? Чому ви не прийшли і не виступили на сесії облради? Чому на аукціон не прийшли? Чому всі мовчали, а сьогодні активність проявляєте», - обурився Андрій Садовий.

Після цього він оголосив перерву, щоб бюджетна комісія провела засідання. Після тривалої дискусії на бюджетній комісії Садовий повідомив, що депутати не прийшли до узгодженого рішення щодо виділення області субвенції.

Відтак, кошти залишили в нерозподіленому залишку. При цьому мер нагадав, що рішення щодо виділення субвенції потрібно прийняти до 1 серпня, інакше домовленість з ЛОР про передачу приміщення містові втратить чинність.

Відтак, для прийняття рішення доведеться ще раз скликати сесію ЛМР.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: