У Греції стався жахливий шторм: 6 іноземців загинули (фото)

a8e0b37a42dfaa595624819d7de27241
фото вільне джерело

На півострові Халкідіки, що на півночі Греції, негода вбила щонайменше 6 людей, серед яких – 2 дітей. Сильні вітри, дощі та град раптово накрили популярний серед туристів регіон, більше 100 людей потрапили у лікарню, отримавши травми, внаслідок штормових вітрів, дощів і градів, що вразили грецькі курорти в районі Халкідікі, виривавши дерева та руйнуючи дахи.

Про це повідомляє Reuters.

За словами медиків, вік пацієнтів, які потрапили в клініку, коливається від 8 місяців до 70 років. У багатьох з них переломи. Дехто дістав травми голови внаслідок падіння дерев та інших предметів.

Серед загиблих - росіянин і його дворічний син, яких вбило дерево, що впало на них біля готелю, мати і син з Румунії, на яких впав дах, коли вони вечеряли, та подружня пара з Чехії, чий трейлер було знесено вітром. Їхній син дістав поранення, онук не постраждав, але перебуває в шоковому стані.

Варто наголосити, що зазвичай погода у Греції влітку дуже суха та сонячна. Тож безліч туристів обирають для відпустки саме цю країну. Метеоролог Клеарксос Марусакіс описав погодні умови як «надзвичайно незвичайні» для цього часу року.Метеорологи прогнозують, що дощ триватиме у районі до близько 9 ранку в четвер.

Також, нещодавно, на грецькому острові спалахнули пожежі, внаслідок чого людей почали масово евакуювати.

Влада оголосила в Халкідікі надзвичайний стан. У районі діяло не менше 140 пожежників.

Варто відзначити ,що головний лікар «Медичного центру Неа-Муданья» Атантіос Кальцас розповів, що таке стихійне лихо у цьому регіоні Греції він бачить вперше за 25 років.

Нагадаємо, що в останній тиждень шторми і урагани обрушилися також на північ Іспанії, південь Франції, Італії і низку балканських країн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: