Телеканали «112», «ZIK» і «NewsOne» скуплені насправді підставною особою, - Фещук

630_360_1562864400-968
Фото: Укрінформ.

Проте Нацрада не уповноважена перевіряти телеканали щодо джерел їх фінансування й не може довести, що РФ має вплив на ці телеканали. 

Проте Нацрада не уповноважена перевіряти телеканали щодо джерел їх фінансування й не може довести, що РФ має вплив на ці телеканали.

Про це повідомляє «Укрінформ».

«Юристи телеканалів «112 Україна», «NewsOne» і «ZIK» унеможливлюють встановлення зв’язку мовників із Російською Федерацією та кумом Путіна Віктором Медведчуком», - заявила заступник голови Нацради з питань телебачення і радіомовлення Уляна Фещук із трибуни парламенту.

Представник Нацради пояснила, що там працюють дуже фахові юристи, які унеможливлюють встановлення будь-якого зв’язку із Російською Федерацією, принаймні на рівні тих документів, які наявні в Національній раді. Тобто фактично неможливо довести, що РФ має якийсь вплив на ці телеканали.

Водночас, відповідаючи на запитання депутатів, Фещук підкреслила, що також неможливо довести зв’язок цих телеканалів з одним із представників «Опозиційної платформи – За життя» Віктором Медведчуком, оскільки ці медіа «скуплені насправді підставною особою».

«Разом із Антимонопольним комітетом ми розпочали спільні дії, обмінюємося документами щодо того, щоб встановити зв’язок між бенефіціарними власниками «112 Україна», «NewsOne» і «ZIK». Тобто ці дії розпочалися після того, як стало відомо, що «ZIK» придбав пан Козак», – також повідомила представник Нацради.

Окрім того, на запитання голови комітету з питань культури і духовності Миколи Княжицького, Фещук уточнила, що Нацрада не уповноважена перевіряти телеканали щодо джерел їх фінансування.

Нагадаємо, 14 червня 2019 року народний депутат України Тарас Козак (фракція «Опозиційний блок»), став новим і одноосібним власником телевізійних мовників телеканалу ZIK – компаній «Міст ТБ» і «ТРК «Нові комунікації». Таким чином, в медіаактиві Козака тепер 3 канали: «112 Україна», «NewsOne» і «ZІК».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: