Вода і грунти у районі Грибовицького сміттєзвалища забруднені, – Держекоінспекція

grybovychi_smittiezvalyshche_6513
Фото: Zik

Спеціалісти Держекоінспекції у Львівській області проводять кризовий моніторинг поверхневих вод та ґрунтів у зоні полігону твердих побутових відходів (ТПВ) ЛКП «Збиранка».

За перше півріччя 2019 року відібрано 108 проб поверхневих вод та 48 об'єднаних проб ґрунту.

Про це повідомили у Держекоінспекції Львівщини.

За результатами проведених лабораторних досліджень поверхневих вод виявлено: перевищення граничнодопустимих концентрацій, згідно з культурно-побутовими нормами водокористування, в меліоративному каналі у місці сходження обвідних каналів біля автодороги Львів-Рава-Руська, приблизно 1км від підніжжя полігону ТПВ за показниками: сухий залишок та хімічне споживання кисню; помітний вплив меліоративного каналу на річку Малехівка.

Водночас річка Малехівка, зазначать фахівці, не чинить негативного впливу на річку Полтва, оскільки вона зазнає забруднень вище гирла Малехівки. У Держекоінспекції додають, хоч і Полтва негативно впливає на стан Західного Бугу, але це не пов’язано із полігоном ТПВ.

За результатами проведених досліджень проб ґрунтів встановлено, що полігон ТПВ ЛКП «Збиранка» негативно впливає на ґрунти у зоні полігону.

У відібраних пробах ґрунту виявлені перевищення забруднюючих речовин відносно фону за показниками: нітрати, хлориди, марганець, свинець, залізо, нафтопродукти, кадмій, цинк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: