На Львівщині триває спортивне тестування до команди «Ігор Нескорених 2020»

1
Фото: ЛОДА

Триває відбір до української збірної, яка представить Україну на «Іграх Нескорених 2020» в Гаазі. Цьогоріч до збірної потрапить на 5 осіб більше, ніж минулого року, адже квота збільшилась з 15 до 20 учасників. 

Триває відбір до української збірної, яка представить Україну на «Іграх Нескорених 2020» в Гаазі. Цьогоріч до збірної потрапить на 5 осіб більше, ніж минулого року, адже квота збільшилась з 15 до 20 учасників.

Спортивне тестування у Львові відбувається сьогодні, 13 липня, на території Навчально-спортивної бази літніх видів спорту МО України, повідомляє прес-центр ЛОДА.

Привітали учасників відбору Міністр у справах ветеранів Ірина Фріз,  заступник голови Львівської облдержадміністрації Роман  Филипів, директор департаменту соціального захисту населення Львівської облдержадміністрації Наталія Кузяк, начальник управління фізичної культури та спорту Львівської облдержадміністрації Роман Хім’як та ін.

Фото: ЛОДА

"Кожен із вас є переможцем. Насправді, потрібне було лише бажання. Бажання перемогти свою власну невіру у себе. Я впевнена, що все у нас вийде, бо ви - найкращі. Кожен із вас після повернення зі змагань буде займатися спортом. Спорт - це чудова реабілітаці, саме спортивна реабілітація здатна здійснювати дива. Я дякую кожному, хто наважився і приїхав і буру участь. Ви робите велику справу, адже переборюєте не лише себе, але й мотивуєте тих хлопців, які в майбутньому візьмуть участь в "Іграх Нескорених". Дякую за те, що ви залишаєтеся воїнами навіть у цивільному житті. Спільними зусиллями ми неодмінно досягнемо небачених результатів", - зазначила Ірина Фріз.

Фото: ЛОДА

Учасники відбору спробують свої сили у 6 адаптивних видах спорту: легка атлетика (біг, стрибки в довжину, штовхання ядра, легка атлетика на візках), плавання, стрільба з лука, веслування на тренажері, пауерліфинг та велосипедний спорт (в тому числі велосипедний спорт на візках).

"Нескорені, незламні - найкраща характеристика для тих людей, які тут зібралися. Нескорені життям, незламні ні війною, ні проблемами чи негараздами. Ви - справжні Герої та патріоти. Сьогодні спортсмени і воїни найбільше прославляють нашу державу. Спортсмени і воєни - це те поєднання, яке змушує наших недругів та ворогів боятися. Основне досягнення цих ігор - це ще одна можливість для нас усіх бути разом і продемонструвати усьому світу, що таке бути нескореними та незламними", - наголосив Роман Филипів.

Фото: ЛОДА

Нагадаємо, що «Ігри Нескорених 2020» відбудуться 9-16 травня 2020 року в Гаазі (Нідерланди).

Взяти участь у тестуванні можуть усі ветерани та чинні військовослужбовці Збройних сил України, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України, Національної поліції України, Служби безпеки України, а також добровольчих формувань, які були поранені, травмовані або захворіли під час, або внаслідок виконання службових обов’язків в зоні бойових дій АТОООС або в ході миротворчих операцій за участі України з 1991 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: