Разумков про декомунізацію: мають вирішувати місцеві референдуми

0b1c313b-86fd-4f1e-896f-a1a4f3240aed

Питання декомунізації повинні розглядати на рівні Верховної Ради. Рішення про перейменування населених пунктів мають приймати місцеві жителі на референдумах.

Про це сказав  голова партії «Слуга народу» Дмитро Разумков в ефірі програми «Факти тижня» на телеканалі ICTV.

Водночас Разумков нагадав, що введення інструменту референдумів є однією з ключових програмних речей у президентській кампанії Володимира Зеленського та партії «Слуга народу».

«Декомунізація – це процес, який було розпочато досить давно, і ми з вами спостерігали перейменування міст, сіл. Це можливо. Проблема полягає в іншому: чи повинні приймати рішення ті, хто безпосередньо там знаходиться і живе», – додав він.

Зазначимо, схожу поизцію щодо питань декомунізації раніше озвучував і керівник Офісу Президента Андрій Богдан. Зокрема, на місцевому референдумі він запропонував вирішити  питання скасування перейменування проспектів Степана Бандери і Романа Шухевича у Києві.

9 квітня 2015 року ВР  підтримала внесений Кабміном законопроект про засудження комуністичного та нацистського тоталітарних режимів Пропаганду комунізму та нацизму в Україні офіційно заборонили , а також заборонила їх пропаганду та символіку. Пропаганда визнається наругою над пам'яттю мільйонів жертв цих режимів.  Після того, як закон набув чинності, в Україні почали перейменовувати вулиці та міста з радянським корінням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: