У Славському відбулася літня школа «Цілісне лідерство задля майбутнього демократії України»

67196142_342358863347609_4229474499344465920_n

20 обраних учасників на основі конкурсу есеїв на тему «Якого лідера потребує Україна?» взяли участь у літній школі, організованої у співпраці Інституту лідерства та управління  та Кафедри філософії Українського католицького університету за підтримки фондів Конрада Аденауера та Чарльзі Стюарта Мотта.

«Тема лідерства є чи не найпопулярнішою на форумах, конференціях, дебатах останніх двох десятиліть. Концепції лідерства змінюють одні одних, акцентуючи увагу чи то на харизмі, компетенція, чи на характері лідера. Порушуючи тему лідерства у рамках цієї літньої школи, ми не ставимо собі завдання сформулювати визначення чи віднайти ефективну модель лідерства. Ми радше запропонуємо поміркувати про цей унікальний феномен і філософськи осмислити природу впливу однієї людини на іншу.» - організатори.

Викладачами у літній школі стали одні з кращих лекторів України, такі як Євген Глібовицький, який у своїх лекціях розважував тему лідерства, яке в Україні не є перманентним та як виглядає оптика, що допомагає нам визначати бачення лідерства; Валерій Пекар, що говорив на тему майбутнього України «куди все рухається, як подолати кризи та які лідери для цього потрібні»; військовий капелан Андрій Зелінський, який ознайомив учасників у пропозицією української ідеології – софійністю; Мирослав Маринович, що розважував питання моральності та цінностей; Валерія Корабльова, з якою учасники поглибилися у дискусію про демократію, популізм та перспективи ментальної та інституційної європеїзації; Ярослав Грицак, що аналізував ціннісні зміни в українському суспільстві 2004-2019 рр.; та Петро Гусак, який разом з учасниками занурився у тему «Інтелектуальне насилля або формування громадської думки». Також між лекціями учасники занурювалися в обговорення книги Френсіса Фукуями «Витоки політичного порядку».

Організаторами літньої школи стали Наталя Бордун – директорка інституту лідерства та управління УКУ, Орися Біла – завідувачка кафедри філософії УКУ, Соломія Максимович – керівниця з програм лідерства та управління УКУ та Марія Кривоніс, яка виконувала роль менеджерки школи та є методистом кафедри філософії УКУ.

Учасниками літньої школи були як студенти, аспіранти та громадські діячі. Усі активно брали участь в обговореннях та залишилися задоволеними. В останній день школи презентували власні проекти дороговказів до цілісного лідерства, які будуть поширюватися організаторами серед студентської молоді та громадських організації.

Наталія Брелюс

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: