Українські лікарні будуватимуть за європейськими стандартами

7aa896f-66645896-1236828126471627-9204639816166146048-o

Будівельні норми щодо проектування медичних закладів в Україні, які востаннє змінювались 15 років тому, оновлять, щоб привести їх у відповідність до сучасних європейських стандартів.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Лев Парцхаладзе.

«Правила будівництва лікарень в Україні дуже потрібно змінювати і таким чином підвищувати якість медичних послуг для населення. Тому наразі оновлюємо ці важливі норми для того, щоб привести їх у відповідність з сучасними європейськими стандартами», - написав Парцхаладзе.

За його словами, застарілі норми втратили актуальність, адже "з того часу змінилися не тільки можливості, рішення та обладнання у медицині, а й взагалі принципи, як потрібно будувати і облаштовувати приміщення лікарень".

Насамперед переглянуть норми щодо: місткості лікарняних палат; комфорту в палатах і забезпеченості їх санітарними кімнатами; спецобладнання для палат;
інклюзивності медзакладів; проектування службових приміщень для персоналу; влаштування публічного простору (проектування холів, рецепції, приймального відділення, кафе, аптеки, місць для дитячих візків, зони очікування); рекуперації та вентиляції тощо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: