Як на полі «Арени Львів» зустрілися легенди збірної команди України та ФК «Карпат»

IMG_1050

14 липня українці святкують день народження їх улюбленого спорту – футболу. Цьогоріч український та львівський футбол відзначає своє 125-річчя.

З нагоди спортивного свята на «Арені Львів» колишні гравці львівського футбольного клубу «Карпати» та легенди національної збірної України зустрілися для проведення товариського матчу. На матч міг потрапити кожен охочий – вхід на святкування річниці був вільний.

На товариський матч завітало близько трьох тисяч вболівальників, поціновувачів футболу та фанатів старого українського футболу.

Повідомляється, що перший показовий футбольний матч в українській історії відбувся на території Стрийського парку в 1894 році. Тоді на поле вийшли команди товариства «Сокіл» зі Львова та Кракова. Львів’яни перемогли  і запустили еру українського та львівського футболу.

Цього року за організацію свята відповідали Асоціація ветеранів футболу України, Федерація футболу Львівської області, Українська асоціація футболу, а також ТОВ «Агробізнес».

За словами голови ФФЛО Олександра Шевченка, на футбольне поле вийшли справжні легенди футболу, що приносили популярність та славу львівському та українському спорту. Також Шевченко зазначив, що саме цього року виповнюється 50 років, як ФК «Карпати» виборов Кубок СРСР.

У зв’язку з таким потрійним ювілеєм учасникам матчу від імені Української футбольної асоціації нагороджувалися ветерани футболу України. Зокрема нагороджували героїв «Карпат», тренерів, організаторів та журналістів, які пройшли довгий шлях у футбольній кар’єрі. В урочистостях взяв участь новообраний голова Львівської обласної державної адміністрації Маркіян Мальський. Нагороди вручалися як на початку матчу, так і в перерві між 35-хвилинними таймами.

У складі Збірної України під тренерством Анатолія Дем’яненка та Володимира Лозинського на поле вийшли Мирон Маркевич, Олег Протасов, Олег Собуцький, Віталій Рева, Володимир Єзерський, В’ячеслав Свідерський, Віталій Самойлов, Юрій Максимов, Микола Іщенко, Богдан Шершун, Сергій Нагорняк, Едуард Цихмейструк, Віталій Мандзюк, Віктор Уляницький, Андрій Хомин, Володимир Бондаренко та Андрій Оксимець.

Їхніми суперниками  стали легендарні карпатівці: Євген Михайлів, Тарас Павліш, Іван Павлюк, Анатолій Петрик, Андрій Покладок, Анатолій Саулевич, Богдан Стронціцький, Володимир Уштан, Олександр Чижевський, Володимир Різник, Любомир Вовчук, Віталій Шумський, Олег Яремчук, Михайло Гурка, Василь Швед, Володимир Шеремета та Михайло Луцишин. Тренерами команди стали Ігор Кульчицький та Ростислав Поточняк, а начальником команди був Габор Вайда.

У перерві між таймами деякі гравці Національної збірної України перейшли до команди «Карпат», оскільки були гравцями львівського клубу.

На останніх хвилинах товариського матчу забили гол «карпатівці» - вони відкрили рахунок 1:0 та вибороли собі перемогу завдяки автоголу гравця Збірної України.

Ярослава ПРАДІД, фото автора

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: