На міжнародному кінофестивалі презентували фільм львівської компанії про «Черкаси»

58461165_2233150467000890_5592384698878787584_n
Фото з відкритих джерел.

Всеукраїнська прем’єра та прокат кінотеатральної версії «Черкаси: останній корабель у Криму» заплановані до шостої річниці анексії Криму.

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

15 липня в межах презентації на кіноринку Одеського міжнародного кінофестивалю представлено перший кінотеатральний тизер фільму «Черкаси». Всеукраїнська прем’єра та вихід фільму на широкі екрани відбудеться 27 лютого 2020 року. Дата була вибрана не випадково. У 2014 році у цей час розпочалася анексія Криму.

Голова Держкіно Пилип Іллєнко зазначив: «Фільм «Черкаси», безумовно, є одним із найочікуваніших в українському кінопрокаті. А зважаючи на те, що прем’єра картини запланована аж на лютий, думаю, стрічка буде виходити на широкі екрани ще й з багажем фестивальних нагород». Режисерську версію фільму під назвою «U 311: Черкаси» покажуть у національній конкурсній програмі ювілейного Одеського міжнародного кінофестивалю.

Стрічка – повнометражний дебют черкащанина Тимура Ященка, розповідає історію екіпажу одноіменного тральщика навесні 2014 року. Консультантом фільму став реальний командир «Черкас» Юрій Федаш, а до акторського складу увійшли моряки, які тримали оборону на кораблі.

Зйомки фільму відбулися за підтримки Держкіно та ВМС України у Очакові, Одесі та невеличкому селі Чернігівської області. Виробництво фільму підтримали управління культури Львівської міської ради, Львівська обласна адміністрація, Черкаська обласна адміністрація, краудфандингова платформа «Велика Ідея» та фонд «Відродження».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: