У Львові за скоєні злочини посадили за ґрати солдата та його дружину

images
Фото з відкритих джерел.

Військова прокуратура довела в суді вину військовослужбовця строкової служби та його дружини у вчиненні ряду злочинів.

Про це повідомили у військовій прокуратурі Західного регіону України.

«Галицький районний суд Львова підтримав позицію військової прокуратури Львівського гарнізону та визнав винними військовослужбовця строкової служби однієї з військових частин Львівщини у вчиненні злочинів, передбачених частиною 3 статті 408, частиною 1 статті 115, частиною 3 та 5 статті 185, частиною 2 статті 289, частиною 3 статті 357 Кримінального кодексу України, а також його дружину – за частиною 2 статті 289, частиною 5 статті 185 та частиною 3 статті 357 Кримінального кодексу України», - повідомили у прокуратурі.

У суді було доведено, що солдат, діяв умисно та з метою назавжди ухилитись від військової служби. Хлопець самовільно залишив у листопаді 2017 року шпиталь і не з’явився в розташування військової частини. Згодом, наприкінці грудня того ж року, будучи напідпитку, вбив мешканця Львівщини та в злочинній змові з дружиною проник в помешкання потерпілого. Реалізуючи свої злочинні умисли, двоє засуджених незаконно заволоділи легковим автомобілем «FIAT Doblo» та коштами вбитого.

«Окрім цього, проникли до помешкання одного з жителів Львова, звідки винесли сейф з грошовими коштами, дорогоцінностями та документами. Завдяки зібраним доказам військовою прокуратурою гарнізону доведено вину військовослужбовця та його дружини, які в ході судового засідання вину в інкримінованих їм злочинах визнали повністю. Вироком суду правопорушників засуджено до реальної міри покарання. Військовослужбовця – до 10 років позбавлення волі, а його дружину – до восьми років позбавлення волі», - також повідомили у прокуратурі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: