Основним замовником джинси в онлайн-ЗМІ є «Опозиційна платформа «За життя» — ІМІ

630_360_1563352329-906

Під час передвиборчої парламентської кампанії в онлайн-медіа було зафіксовано вдвічі більше матеріалів з ознаками джинси, основним замовником яких була «Опозиційна платформа «За життя». 

Про це свідчать результати моніторингу онлайн-медіа, проведеного Інститутом масової інформації.

«Коротко про те, що ми побачили в онлайн-медіа. Перше - джинси було вдвічі більше, ніж під час президентських виборів. Основним замовником була "Опозиційна платформа "За життя". На її частку припало більше половини всіх матеріалів з ознаками замовності, і це, хочемо сказати, просто кричущий факт», - розповіла виконавча директорка ГО «Інституту масової інформації» Оксана Романюк.

Вона зазначила, що це межує з цензурою. Експерти також відзначили зростання чорного піару, якого було також удвічі більше, ніж під час президентської кампанії.

«На жаль, такої кількості чорного піару ми не фіксували ще жодного разу на українських виборах. На хвилинку, чорний піар в онлайні склав 12% від загальної кількості джинси. Це дуже багато. Це, фактично, більше ніж кожен десятий матеріал. Це неприпустима ситуація. Я думаю, що журналістська спільнота мала би звернути на це увагу і саморегулятивні організації також», - сказала Романюк.

Вона також розповіла про російські наративи.

«Дуже активно російські медіа почали критикувати Зеленського і продовжували критикувати Порошенка. Рівень критики приблизно на одному рівні зберігався. Те, що ми помітили, - в російських медіа активно спікерами виступали представники Опозиційної платформи "За життя". Їхні тези активно просувалися, використовувалися для того, щоб критикувати інших кандидатів», - зауважила Оксана Романюк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: