«Демонструєте передвиборче шоу»: Парубій відповів Зеленському

630_360_1559294503-469 (1)

Голова Верховної Ради Андрія Парубій вдруге відповів президенту Володимиру Зеленському на вимогу зібрати позачергове засідання Верховної Ради.

Парубій заявив, що готовий невідкладно скликати позачергову сесію парламенту, але не окреме засідання, в зв'язку з чим просить президента привести свій лист до Верховної Ради у відповідність з законом. Про це Парубій написав у Facebook.

«Шановний пане Зеленський!, — пише глава Ради президенту. —Змушений знову повторити, що Ваше подання від 17 липня 2019 року було оформлено не у відповідності з вимогами чинного законодавства. Вчора я ввічливо попросив Вас виправити цю помилку. А також надав аргументоване, розгорнуте та вичерпне юридичне обґрунтування. Якщо Ви насправді хочете проведення позачергової сесії, а не демонстрації передвиборчого шоу, Ваш офіс без будь-яких труднощів міг би швидко і ефективно привести текст листа Президента України до Верховної Ради України у відповідність до вимог Закону і невідкладно передати у Апарат Парламенту. І, як я вже наголошував, у найкоротші терміни я забезпечу проведення позачергової сесії. У разі надходження відповідного подання, я готовий невідкладно підписати розпорядження щодо її підготовки. Вкотре звертаю Вашу увагу, що органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України. Що ж до самопожертви і звитяги, то необхідно мати достатньо особистих заслуг, щоби апелювати до таких високих якостей. Нагадаю — серед депутатів цього скликання є ветерани АТО, які визволяли з російської окупації українські міста, які проливали свою кров за Україну. Пам’ятайте це».

Нагадаємо, Зеленський закликав, аби депутати зібрались на позачергове засідання 18 липня. Як повідомив заступник керівника Офісу Президента України Руслан Рябошапка, президент хоче, аби депутати невідкладно розглянули 3 законопроекти:

про розвантаження суддів Антикорупційного суду, що дозволить суду запрацювати;
про незаконне збагачення;
про відстрочення штрафних санкцій для тих, хто не встигне розмитнити автомобілі на єврономерах.
Однак, глава Ради Андрій Парубій заявив, що вимога Зеленського про позачергове засідання Ради суперечить регламенту і попрохав президента переписати звернення.

18 липня Зеленський написав листа Парубію і знову закликав зібрати позачергове засідання Ради. Зеленський зазначив, що не здивований відмовою Андрія Парубія, оскільки вважає, що «працездатність та звитяга не є найсильнішими рисами парламенту нинішнього скликання».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: